Άγριο ξύλο σε 5ήμερη Λυκείου Θεσσαλονίκης

Στο Ηράκλειο της Κρήτης

Επεισοδιακή ήταν η νύχτα στην Πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο της Κρήτης, λόγω επεισοδίου που σημειώθηκε μεταξύ μαθητών Λυκείου από τη Θεσσαλονίκη που πραγματοποιούν την πενθήμερη εκδρομή τους στην Κρήτη και νεαρών ατόμων από το Ηράκλειο.

Ο αρχικός λεκτικός διαπληκτισμός, όπως αναφέρει το thetoc.gr, πήρε πολύ γρήγορα διαστάσεις και οι νεαροί δεν άργησαν να πιαστούν στα χέρια, για άγνωστους μέχει στιγμής λόγους.

Μάλιστα, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, αφού οι μπουνιές και οι κλωτσιές «έπεφταν βροχή», μπήκε στη μέση για να ηρεμήσει τα πνεύματα ένας από τους συνοδούς των μαθητών της συμπρωτεύουσας με αποτέλεσμα, ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, να τραυματιστεί στο πρόσωπο.

Ο συνοδός – εκπαιδευτικός των μαθητών της Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο εφημερεύον νοσοκομείο

Σχετικά άρθρα

3 Σχόλια

  1. Ήμουν ένας από τους συνοδούς καθηγητές στην εκδρομή του συγκεκριμένου λυκείου. Επειδή το άρθρο σας παρουσιάζει ορισμένες ελλείψεις και ανακρίβειες, θα ήθελα να σας δώσω κάποιες πληροφορίες για την καλύτερη ενημέρωση των αναγνωστών σας. Δεν υπήρξε λεκτικός διαπληκτισμός ή συμπλοκή, όπως παρουσιάζεται από διάφορες ιστοσελίδες. Τα παιδιά μας, ενώ επιστρέφαμε από νυχτερινή διασκέδαση και βρισκόμασταν λίγα μέτρα πριν το ξενοδοχείο, δέχτηκαν απρόκλητη και βάρβαρη επίθεση από συμμορία 8-10 αλητών που κυκλοφορούσε στην περιοχή. Τα άτομα αυτά, μάλλον σε κατάσταση μέθης ή μετά από χρήση ουσιών, προφανώς είχαν πληροφορίες ότι στο ξενοδοχείο έμεναν σχολεία από Θεσσαλονίκη και ήρθαν εκεί για να δημιουργήσουν επεισόδια. Λίγο νωρίτερα είχαν επιτεθεί σε άλλη παρέα (όχι από το δικό μας σχολείο) και στην προσπάθειά τους να πάρουν το κινητό ενός νεαρού τον γρονθοκόπησαν και τον έστειλαν στο νοσοκομείο. Κατά παρόμοιο τρόπο επιτέθηκαν και στους μαθητές μας φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα κατά της Θεσσαλονίκης και λέγοντας “εδώ είναι Κρήτη και κάνουμε ό,τι γουστάρουμε”. Χτύπησαν τρία παιδιά με μπουνιές και κλωτσιές στο κεφάλι, χωρίς να προλάβει κανείς τους να αντιδράσει. Δεν υπήρξε καμία πράξη βίας από τους μαθητές μας, άλλωστε δύο καθηγητές βρισκόμασταν μερικά μέτρα πιο πίσω και τρέξαμε αμέσως, με αποτέλεσμα οι αλήτες αυτοί να εξαφανιστούν. Ευτυχώς τα παιδιά δεν έπαθαν τίποτα σοβαρό και μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Όσο για το συνοδό του πρακτορείου, δεν πήγε για πρώτες βοήθειες, όπως ανακριβώς γράφετε. Ο άνθρωπος επενέβη για να ηρεμήσει τα πνεύματα και δέχτηκε από μέλος της συμμορίας ένα σχεδόν επαγγελματικό (για να μην πω δολοφονικό) χτύπημα στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρό τραυματισμό στην άνω γνάθο και να κινδυνεύει να χάσει 5 δόντια. Η τοπική αστυνομία έχει αναστατωθεί και αναζητά αυτά τα άτομα (πληροφορούμαι ότι έχουν γίνει 2 συλλήψεις). Κατόπιν τούτου παρακαλώ να αποκαταστήσετε την αλήθεια και σκοπεύω να στείλω το ίδιο μήνυμα και σε άλλες ιστοσελίδες, προκειμένου να πάψουν να διαδίδονται ψευδείς φήμες ότι δήθεν οι μαθητές μας συνεπλάκησαν ή προκάλεσαν επεισόδια.

    1. Να τους πιασω να τους κανω να χορευουν πεντοζαλι πανω στην ψ@λη μου…

Comments are closed.