Αίγιο: Ολονύχτιος πύρινος εφιάλτης για την Τράπεζα

Στη μάχη τα εναέρια μέσα

Πολύ δύσκολη ήταν η νύχτα για τους πυροσβέστες που επιχειρούν στην πυρκαγιά της Ανατολικής Αιγιάλειας. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδωσαν «μάχη» για να μην μπουν οι φλόγες στο χωριό Τράπεζα, το οποίο εκκενώθηκε τη νύχτα.

Με το πρώτο φως της ημέρας, σηκώθηκαν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη και επιχειρούν στο πύρινο μέτωπο της ανατολικής Αιγιάλειας. Συγκεκριμένα πρόκειται για δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί συνεχείς ρίψεις νερού.

Παράλληλα, περίπου 100 πυροσβέστες με 35 οχήματα εξακολουθούν να δίνουν μάχη με τις φλόγες, ώστε να περιορίσουν την πυρκαγιά και να μη φτάσει κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Μάλιστα, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης είχαν παραταχθεί και επιχειρούσαν κοντά σε κοινότητες, ώστε να μην πλησιάσουν οι φλόγες κοντά σε σπίτια. Αργά το βράδυ της Κυριακής αποφασίστηκε η εκκένωση του χωριού Τράπεζα προς Ακράτα, με τις φλόγες να «αγγίζουν» τον οικισμό. Είχε προηγηθεί εντολή εκκένωσης του Καθολικού.

Σύμφωνα με το pelop.gr, η φωτιά πέρασε στο φαράγγι του Βουραϊκού, στην περιοχή Νιάματα. Ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις είχε παραταχθεί κατά μήκος της ΠΕΟ Πατρών – Κορίνθου, καθώς το στοίχημα ήταν η φωτιά να μην περάσει κάτω από την Εθνική.

Σχετικά άρθρα