Ακρίβεια: Συνεχείς ανατιμήσεις στα ράφια των σούπερ μάρκετ (video)

Επιφυλακτικοί οι καταναλωτές με τις προσφορές

Αγανακτισμένοι είναι οι καταναλωτές από την ακρίβεια και τις συνεχείς ανατιμήσεις που αντικρίζουν στα ράφια των σούπερ μάρκετ και πλέον είναι, όπως λένε, επιφυλακτικοί και με τις προσφορές.

Η κυβέρνηση θέλει να βάλει τέλος στις παραπλανητικές προσφορές που κυκλοφορούν στα σούπερ μάρκετ και τις οποίες ο καταναλωτής πληρώνει πιο ακριβά στο ταμείο, από ότι αν έπαιρνε μεμονωμένα τα προϊόντα.

 

Όπως φαίνεται στο παράδειγμα που φέρνει στη δημοσιότητα το OPEN, επώνυμο αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2+1 κοστίζει 4 ευρώ. Ωστόσο, αν κάποιος κοιτάξει προσεκτικά στα ράφια θα δει ότι η μία συσκευασία κοστίζει 1,28 πράγμα που σημαίνει πως οι τρεις συσκευασίες θα κόστιζαν 3,28 ευρώ, δηλαδή φθηνότερα από την προσφορά.

Πολίτες μιλώντας στο OPEN αναφέρουν πως όλα είναι πολύ ακριβά και δεν φτάνουν ούτε για τα απαραίτητα…

Εικόνες που δεν συναντά κανείς συχνά δείχνουν τα μπουκάλια με ελαιόλαδο με αλυσίδες και λουκέτα στα ράφια των σούπερ μάρκετ της Ισπανίας, καθώς η εκτίναξη της τιμής του έχει αυξήσει τις κλοπές.

Στη χώρα μας επώνυμο ελαιόλαδο ενός λίτρου την περασμένη εβδομάδα κόστιζε 13,19 ευρώ και μία εβδομάδα αργότερα σε άλλο κατάστημα εμφανίζεται στα 14,30 ευρώ, δηλαδή 1,11 ευρώ ακριβότερα.

πηγή: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα