Ακυρώθηκε το Μνημόνιο της Ελλάδας με το ΔΝΤ

Εγινε δεκτό το αίτημα της ελληνικής πλευράς για ακύρωση του τρέχοντος προγράμματος

Κοινή συναινέσει έληξε το πρόγραμμα με το ΔΝΤ, για να αποφευχθούν διοικητικές επιβαρύνσεις. Η Αθήνα έχει ήδη καταθέσει αίτημα για νέο πρόγραμμα. Επιβεβαίωση της είδησης από τον εκπρόσωπο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Εγινε δεκτό το αίτημα της ελληνικής πλευράς για ακύρωση του τρέχοντος προγράμματος της Ελλάδας με το ΔΝΤ, το οποίο είχε συμφωνηθεί το 2012.

Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΟΙΚ, η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης και του ΔΝΤ ήταν κοινή, ώστε να αποφευχθεί η πληρωμή διοικητικών επιβαρύνσεων που σχετίζονται με το πρόγραμμα.

«Το ΔΝΤ επιβεβαιώνει ότι το πρόγραμμα του 2012 ακυρώθηκε τον Ιανουάριο του 2016, μετά από σχετικό αίτημα των ελληνικών αρχών», σημειώνει ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, υπεύθυνος για την Ελλάδα Αντρέας Αντριάνο.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα θα εξέπνεε ούτως ή άλλως στα τέλη Μαρτίου 2016 ενώ το υπουργείο Οικονομικών, με επιστολή του Ευκλείδη Τσακαλώτου, έχει ήδη αιτηθεί νέο πρόγραμμα από το Ταμείο.

Ετσι, αν υπάρξει συμφωνία, το ΔΝΤ θα συντάξει το νέο, δικό του, λεπτομερές μνημόνιο που ονομάζεται Memorandum of Economic and Financial Policies (MEFP), δηλαδή Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής.

Πηγή: euro2day

Σχετικά άρθρα