Αλλαγές στην παρακολούθηση ερωτικών video

Η διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθεί κάποιος σύμφωνα με νέους νόμους

Η Μεγάλη Βρετανία γίνεται μία από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που επιβάλει αυστηρούς κανονισμούς για την παρακολούθηση ερωτικών βίντεο, προκειμένου να εξαλειφθεί το ποσοστό ανήλικων που μπαίνουν σε τέτοια sites…

Βλέπετε, σύμφωνα με έρευνες στο Νησί τα 2/3 των 15χρονων και των 16χρονων, έχουν δει τουλάχιστον μία φορά πορνό. Κάτι που ανάγκασε την κυβέρνηση να πάρει τα… μέτρα της και να κόψει την ελεύθερη πρόσβαση.

Όπως έγινε γίνει γνωστό εδώ και πολύ καιρό, η εταιρία MindGeek στην οποία ανήκουν τα PornHub, RedTube, YouPorn, και Brazzers θα συγκεντρώσει τα εξής στοιχεία: Όνομα, τηλέφωνο, διεύθυνση, ημερομηνία και τόπο γέννησης μέσω ενός συστήματος που θα λέγεται AgeID.

Αμέσως μετά θα τα περνάει σε κέντρο που θα ελέγχεται από την κυβέρνηση, το οποίο θα επιβεβαιώνει αν ο χρήστης είναι όντως πάνω από 18 ετών ή όχι, ενώ δεν αποκλείεται να ζητηθεί ακόμη και χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, προκειμένου να επιβεβαιωθούν τα στοιχεία.

«Θα αλλάξει το internet όχι μόνο στην Μεγάλη Βρετανία, αλλά σε όλο τον κόσμο, καθώς αναμένεται και άλλες χώρες να ακολουθήσουν αυτά τα βήμα. Για πρώτη φορά μία κυβέρνηση θα μπορεί να κλείσει ένα site, χωρίς δικαστική απόφαση. Κάτι που αποτελεί πλήγμα για την δημοκρατία. Κάθε φωτογραφία διατρέχει τον κίνδυνο να χαρακτηριστεί ως πορνό και όλο το σάιτ να μπλοκαριστεί», δήλωσε ο συγγραφές Τζέρι Μπάρνετ, ο οποίος είναι εμπνευστής της καμπάνιας για την ελεύθερη έκφραση.

Η Παντόρα Μπλέικ που είναι ιδιοκτήτρια ενός site, θέτει θέμα προστασίας των προσωπικών δεδομένων: «Μπορείτε να αντιληφθείτε τί πληροφορίες θα πάνε στο MindGeek από τη στιγμή που θα κάνεις log in. Θα μπορούν να κρατάνε στατιστικά για το τί βλέπεις, για το τί πληρώνεις και γενικώς για οτιδήποτε κλικάρεις. Θα έχουν πρόσβαση σε όλο το web browsing history κάθε χρήστη».

Το συγκεκριμένο κομμάτι μάλιστα αποτελεί και τον μεγαλύτερο κίνδυνο, καθώς ουδείς θέλει να δει τα προσωπικά του στοιχεία σε λίστα που μπορεί να διαρρεύσει, όπως είχε γίνει με το σκάνδαλο Ashley Madison τον Αύγουστο του 2015.

Η εταιρία MindGeek πάντως που ανέλαβε να φτιάξει το AgeID είναι σίγουρη οτι δεν υπάρχει κανένας τέτοιος κίνδυνος…

Σχετικά άρθρα