Αλλαξε ξανά ρότα το Oruc Reis

Ξανά εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας

Εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας με νοτιοανατολική πλέον πορεία και απλωμένα καλώδια εξακολουθεί να πλέει τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis που συνοδεύεται από τουρκικά πλοία. Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό που επιτηρεί τις κινήσεις των Τούρκων, που παρανόμως βρίσκονται στην υφαλοκρηπίδα της χώρας μας, με την ομοίως παρανόμως εκδοθείσα Navtex.

Η ελληνική διπλωματία, προεξάρχουσας της Προέδρου της Δημοκρατίας στέλνει ηχηρό μήνυμα στην απέναντι πλευρά καλώντας την να σταματήσει να προκαλεί, με την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου να καθιστά σαφές από την Αγιάσο της Λέσβου ότι «δεν πτοούμαστε από την παραβατική κι επιθετική συμπεριφορά των Τούρκων», που πλέον έχουν καταλάβει ότι απομονώνονται διεθνώς μιας και το δίκιο είναι με το μέρος μας, όπως τόνισε η ΠτΔ.

Στο ίδιο μήκος κυμάνθηκαν και οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη που έστειλε μήνυμα από τη δική του πλευρά στη γείτονα, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν θα δεχτεί τετελεσμένα στην ανατολική Μεσόγειο. «Αισθάνθηκα την ανάγκη να βρεθώ σήμερα, ημέρα συμβολική για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, δίπλα στις Ένοπλες Δυνάμεις μας, στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα. Η ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί προϋπόθεση για την ειρήνη» έγραψε σε μήνυμά του στο twitter o πρωθυπουργός.

Σχετικά άρθρα