Αλλάζει η κατάσταση στο Facebook

Τι νέο έρχεται

Ένα νέο τρόπο για να δηλώνουν οι χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου την κατάστασή τους, ετοιμάζεται να παρουσιάσει τo Facebook, ώστε να είναι εμφανής η ασχολία του καθενός και το κατά πόσο βρίσκεται ενεργός μπροστά από την οθόνη.

Το νέο slidebar status, έτσι θα ονομάζεται ο τρόπος παρουσίασης του news feed, με το οποίο ο αμερικανικός κολοσσός έχει ξεκινήσει ήδη από την Τετάρτη να πειραματίζεται, θα προσφέρει την δυνατότητα στο χρήστη εκτός από το να βλέπει με ένα swipe προς τα δεξιά τη λίστα με τις επαφές του να μαθαίνει και τι ακριβώς κάνει ο καθένας, αφού δίπλα σε κάθε επαφή θα υπάρχει ένα κατανοητό εικονίδιο για την κατάσταση της την δεδομένη στιγμή.

Τα μικρά αυτά μηνύματα κατάστασης θα είναι ενεργά για 12 ώρες, ή όποτε επιλέγει να αλλάξει την κατάσταση ο ίδιος ο χρήστης, ενώ ο ίδιος μπορεί να καθορίσει το ποιοι θα είναι εκείνοι οι χρήστες που θα μπορούν να δουν την κοινοποίηση της κατάστασής του με αυτόν τον τρόπο. Επίσης οι χρήστες θα μπορούν να επιλέγουν τους πιο κοντινούς διαδικτυακούς φίλους τους ώστε να ενημερώνονται για όποια ανανέωση δραστηριότητας πραγματοποιούν στο προφίλ τους.

Η default ρύθμιση θα είναι να μπορούν όλοι να δουν τις κοινοποιήσεις κατάστασης, με τον χρήστη να επεμβαίνει όταν το επιθυμεί. Η λειτουργία αυτή είναι σε δοκιμαστικό στάδιο και δεν είναι ακόμα σαφές το πότε θα δοθεί στο κοινό του Facebook.

Πηγή: newsbeast.gr

Σχετικά άρθρα