Αλλάζουν οι πινακίδες σε «Βόρεια Μακεδονία» στα σύνορα

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται στη Συμφωνία των Πρεσπών

Ξεκινάει σήμερα (11/2) η τοποθέτηση πινακίδων με την ένδειξη «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» στα επίσημα σημεία εισόδου της γειτονικής χώρας, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η αρχή γίνεται, σύμφωνα με ΜΜΕ των Σκοπίων, από τον μεθοριακό σταθμό της Γευγελής, που είναι και το μεγαλύτερο σημείο διέλευσης με την Ελλάδα.

Σήμερα (11/2) θα αποσταλεί από την Αθήνα στα Σκόπια η ρηματική διακοίνωση που θα ενημερώνει πως ολοκληρώθηκε η διαδικασία τόσο της κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, όσο και του πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, με την οποία ξεκινούν και οι υποχρεώσεις της.

Έτσι, σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, στις διμερείς σχέσεις αλλά και στο εσωτερικό της χώρας, π.χ. σε όλα τα νέα έγγραφα, θα αναφέρεται η γειτονική χώρα με τη νέα συνταγματική ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Η αλλαγή της ονομασίας θα ξεκινήσει από της χώρας και θα συνεχιστεί σε όλες τις δημόσιες Αρχές και Υπηρεσίες, όπως η κυβέρνηση, το κοινοβούλιο, τα υπουργεία κ.α.

Σχετικά άρθρα