Αλλάζουν όλα στο Airbnb!

Πώς θα ελέγχει τα ακίνητα η ΑΑΔΕ

Στόχος της ΑΑΔΕ είναι να ελεγχθούν τουλάχιστον 3.000 υποθέσεις μεταβίβασης ακινήτων, περίπου 1.000 ακίνητα τα οποία χρησιμοποιούνται για βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb, ενώ θα πραγματοποιηθούν πάνω από 8.000 έλεγχοι στη διακίνηση αγαθών.

Ελέγχους σε περισσότερους από 100.000 φορολογουμένους θα περιλαμβάνει το νέο επιχειρησιακό σχέδιό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για το 2019.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της ΑΑΔΕ είναι να ελεγχθούν τουλάχιστον 3.000 υποθέσεις μεταβίβασης ακινήτων, περίπου 1.000 ακίνητα τα οποία χρησιμοποιούνται για βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου Airbnb, ενώ θα πραγματοποιηθούν πάνω από 8.000 έλεγχοι στη διακίνηση αγαθών.

Ειδικά στις βραχυχρόνιες μισθώσεις, η ΑΑΔΕ θα χρησιμοποιήσει πολλαπλές μεθόδους ελέγχου.

Η φορολογική διοίκηση αναμένεται να αποκτήσει ειδικό λογισμικό το οποίο χρησιμοποιούν οι πορτογαλικές φορολογικές Αρχές και το οποίο βοηθά στον εντοπισμό των ιδιοκτητών.

Το λογισμικό αυτό έχει τη δυνατότητα να «τρέχει» πάνω στις ιντερνετικές πλατφόρµες και να εντοπίζει την πραγματική διεύθυνση του ενοικιαζόμενου ακινήτου, καθώς και το εάν ο ιδιοκτήτης προσφέρει και πρόσθετες υπηρεσίες που φορολογούνται µε αυξημένο συντελεστή ΦΠΑ (αλλαγή κλινοσκεπασμάτων, καθαριότητα, παροχή πρωινού, κ.α..).

Τέλος, για να εντοπίσουν όσους κρύβουν από την εφορία τα ακίνητα που εκμισθώνουν οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ θα προσποιούνται και τους πελάτες.

Σχετικά άρθρα

Επίδομα: Ποιοί θα πάρουν μειωμένο πόσο

Σε αναλογία ημερών θα υπολογιστεί η ειδική οικονομική ενίσχυση του δεύτερου πακέτου αναστολών που διαρκεί έως τα τέλη Μαίου. Όπως καθαρά αναφέρεται στην νέα ΠΝΠ, οι εργαζόμενοι των οποίων παρατείνεται η αναστολή των συμβάσεων εργασίας, είναι δικαιούχοι οικονομικής ενίσχυσης κατ’ αναλογία των ημερών της παράτασης αυτής. Το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης δεν καθορίζεται στην ΠΝΠ […]