Αμάξι ή αεροπλάνο; Και τα δύο! (video)

Ανοίγοντας την πόρτα στο μέλλον

Το Transition είναι ένα αυτοκίνητο με πτυσσόμενα φτερά, το οποίο “καίει” αμόλυβδη βενζίνη και μπορείς να το παρκάρεις άνετα σε μια φυσιολογική θέση πάρκινγκ. Για την οδήγηση του απαιτείται, ωστόσο, τόσο δίπλωμα οδηγού, όσο και δίπλωμα πιλότου με εμπειρία πτήσης τουλάχιστον 20 ώρες.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Transition μπορεί να πετάξει χωρίς στάση σε απόσταση περίπου 800km με μέγιστη ταχύτητα 185km/h, καταναλώνοντας περίπου 22.7 λίτρα βενζίνης την ώρα, άρα διαθέτει ντεπόζιτο 105 λίτρων και έχει αυτονομία 5 ωρών. Σε κανονικό δρόμο είναι οπισθοκίνητο, έχει μέγιστη ταχύτητα 113km/h και καταναλώνει σχεδόν 4 λίτρα βενζίνης κάθε 56km.

Το μέγεθος του είναι 6 μέτρα μήκος x 2.3 μέτρα πλάτος x 2 μέτρα ύψος, ενώ το άνοιγμα των φτερών φτάνει τα 8 μέτρα. Τέλος, διαθέτει δύο αερόσακους και αλεξίπτωτο που καλύπτει ολόκληρο το όχημα.

Οι δημιουργοί του πειραματίζονται ήδη με την επόμενη έκδοση, κωδική ονομασία TF-X, η οποία διαθέτει 4 θέσεις, απογειώνεται κάθετα, έχει τη δυνατότητα να παρκάρει μόνο του και φτάνει μέγιστη ταχύτητα 320km/h στον αέρα.

Σχετικά άρθρα