Αμοιβή 2.000 ευρώ σε όποιον λύσει γρίφο 230 ετών (pic)

Οι συμμετοχές για τον διαγωνισμό είναι ήδη εκατοντάδες στην Γαλλία

Χωριό στη δυτική Γαλλία προσφέρει αμοιβή 2.000 ευρώ σε όποιον καταφέρει να λύσει τον «γρίφο του βράχου», ηλικίας περίπου 230 ετών. Ο βράχος με την επιγραφή των 20 γραμμών βρέθηκε πριν από μερικά χρόνια σε απομακρυσμένη παραλία του χωριού και μέχρι σήμερα κανείς δεν έχει καταφέρει να διευκρινίσει τι σημαίνουν τα όσα είναι γραμμένα σε αυτόν.

Η επιγραφή φέρει χαρακτήρες της γαλλικής αλφαβήτου, είτε κανονικά γραμμένους είτε ανάποδα, αλλά και γράμματα γλωσσών της Σκανδιναβίας. Επίσης, υπάρχουν αναγραφόμενες δύο χρονολογίες, το 1786 και το 1787, ημερομηνίες που προηγούνται της Γαλλικής Επανάστασης. Επιπλέον, υπάρχει η εικόνα ενός πλοίου με πανιά και πηδάλιο, όπως επίσης και μια καρδιά που την διαπερνά ένας σταυρός.

Όλοι οι ακαδημαϊκοί της περιοχής δεν έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να αποκρυπτογραφήσουν την επιγραφή. Κάποιοι εικάζουν ότι πρόκειται για παλαιά διάλεκτο της Βρετάνης όπου και βρίσκεται το χωριό ή για βάσκικη διάλεκτο, όπως επίσης ότι το άτομο που την έγραψε μπορεί να ήταν ημιαναλφάβητο.

Σχετικά άρθρα