“Αν μιλήσεις θα σε σκοτώσω”

Απειλές της Φρανσουάζ Αμοιρίδη προς συνεργό

Ο Eduardo Moreira Tedeschi de Melo, ένας από τους τρεις κρατούμενους για το θάνατο του Έλληνα πρέσβη Κυριάκου Αμοιρίδη, κατέθεσε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Φλουμινένσε ότι η Φρανσουάζ Αμοιρίδη απείλησε ότι θα τον σκοτώσει αν μιλούσε στις αρχές για τη δολοφονία του.

«Αν τολμήσεις (να μιλήσεις), θα καταλήξεις σαν τον πρέσβη» του είπε, σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο de Melo, ανιψιός του εραστή της Αμοιρίδη Sergio Gomes Moreira Filho. Ο νεαρός συνεργός του ζευγαριού πρόσθεσε ότι η Αμοιρίδη, την οποία περιγράφει ως τον «εγκέφαλο» του εγκλήματος, του υποσχέθηκε 80.000 δολάρια για να τους βοηθήσει. Η καταβολή των χρημάτων θα γινόταν 30 μέρες μετά το έγκλημα.

Οι βραζιλιάνοι αστυνομικοί έχουν επίσης αποδείξεις στα χέρια τους που τοποθετούν την Φρανσουάζ Αμοιρίδη στον τόπο του εγκλήματος την ώρα της ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες των βραζιλιάνικων ΜΜΕ ο εραστής της Αμοιρίδη Eduardo Moreira Tedeschi de Melo διένυσε300 χιλιόμετρα με το λευκό αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει ο πρέσβης σε μια προσπάθεια να βρει το κατάλληλο σημείο για να το κάψει και να εξαφανίσει τα ίχνη του. Ο αστυνομικός δεν ήξερε πως θα «ξεφορτωθεί» το πτώμα, πήγε στο Nova Friburgo, περί τα 150 χιλιόμετρα μακριά από το Nova Iguacu όπου είχε δολοφονήσει τον έλληνα πρέσβη, δεν βρήκε το κατάλληλο σημείο για να ολοκληρώσει το σχέδιό του και μετά επέστρεψε στο Nova Iguacu όπου κατάφερε να κάψει το όχημα κοντά στη λεωφόρο Arco Metropolitano σχεδόν μια ημέρα μετά τη δολοφονία του 59χρονου Αμοιρίδη!

Σχετικά άρθρα