Ανάγκασαν 7χρονο να παντρευτεί αδέσποτο σκύλο

Έτσι θα φύγει κάθε κακός οιωνός από το αγόρι λένε οι Ινδοί

Ο 7χρονος Mukesh Kerayi ζει στο χωριό Manik Bazar, της ανατολικής Ινδίας, του οποίου οι κάτοικοι είναι υπερβολικά προληπτικοί. Κι αυτός είναι και ο λόγος που ο ίδιος αναγκάστηκε από τους συγχωριανούς του να παντρευτεί έναν αδέσποτο σκύλο.

Ο μικρός Mukesh υποχρεώθηκε να παντρευτεί έναν θηλυκό σκύλο γιατί η οικογένειά του πιστεύει πως με αυτόν τον τρόπο θα φύγουν τα κακά πνεύματα. Σύμφωνα με τους γονείς και τους παππούδες του, το ωροσκόπιο του 7χρονου προβλέπει πως η πρώτη του σύζυγος θα πεθάνει νέα. Οπότε, προκειμένου να αποφευχθεί μια τέτοια τραγωδία, έντυσαν νύφη μια αδέσποτη σκυλίτσα και έβαλαν το παιδί να την παντρευτεί.

Όπως κι ένας κανονικός γάμος, οι χωριανοί μετά το τέλος της τελετής, χόρεψαν και τραγούδησαν, όπως προστάζει το τοπικό έθιμο, για να γιορτάσουν τους “νεόνυμφους”.

“Πιστεύουμε πως ο γάμος θα διώξει κάθε κακό οιωνό από το αγόρι. Είναι μια παραδοσιακή πρακτική στην κοινότητά μας και εξακολουθούμε να ασπαζόμαστε αυτά τα παλιά έθιμα. Νιώθουμε πως σαν ενήλικες έχουμε ευθύνη να κρατήσουμε τα παιδιά μας ασφαλή και ευτυχισμένα” είπε ο 43χρονος Ashok Kumar Leyangi, παππούς του Mukesh.   Μετά το γάμο, ο σκύλος αφέθηκε πάλι ελεύθερος στους δρόμους.

Η κυβέρνηση της Ινδίας προσπαθεί να επιμορφώσει τις αγροτικές και φυλετικές κοινότητες και να τις κάνει να καταλάβουν πως τέτοιου είδους ενέργειες προκατάληψης είναι λάθος.

Σχετικά άρθρα