Αναγνωρίζει την Παλαιστίνη το Ισπανικό κοινοβούλιο!

Το κοινοβούλιο της Ισπανίας ψήφισε αργά την Τρίτη με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της αναγνώρισης της Παλαιστίνης.

Τα μέλη του κοινοβουλίου ψήφισαν με 319 ψήφους υπέρ και μόλις 2 κατά, υπέρ του νομοσχεδίου απαιτώντας από την
κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι να αναγνωρίσει την Παλαιστίνη ως κράτος. Η ειρηνική συνύπαρξη των δύο κρατών – Ισραήλ και Παλαιστίνης – είναι η μόνη δυνατή λύση για τη Μέση Ανατολή αναφέρει το σχετικό νομοσχέδιο.

Το νομοσχέδιο διατυπώθηκε από το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό Κόμμα και έλαβε τη στήριξη από το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του Ραχόι. Αλλά το κυβερνών κόμμα πρόσθεσε μια τροπολογία πριν τη μη δεσμευτική ψηφοφορία που λέει ότι η αναγνώριση της Παλαιστίνης πρέπει να ακολουθήσει μια διαδικασία διαπραγμάτευσης μεταξύ των δυο πλευρών που να εγγυάται την ειρήνη, την ασφάλεια και το σεβασμό των δικαιωμάτων των πολιτών, καθώς και την εθνική ασφάλεια.

Το ισπανικό κοινοβούλιο κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να στηρίξει την αναγνώριση της Παλαιστίνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Σουηδία στα τέλη του Οκτωβρίου έγινε η πρώτη δυτική χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αναγνώρισε την Παλαιστίνη. Άλλα νυν μέλη της ΕΕ όπως η Πολωνία, η Ουγγαρία και η Σλοβακία είχαν ήδη αναγνωρίσε την Παλαιστίνη πριν ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή: defencenet.gr

Σχετικά άρθρα