Ανακοίνωση ΠΑΜΕ για ΣΕΚΑΠ!

Ανακοίνωση εξέδωσε η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑMΕ για τις εξελίξεις στη ΣΕΚΑΠ και την απόφαση του Πρωτοδικείου Ξάνθης να κυρύξει παράνομη και καταχρηστική την 48ωρη απεργία των εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ που πλέον ως γνωστόν ανήκει στον Ιβαν Σαββίδη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ καταδικάζει την απόφαση του Πρωτοδικείου Ξάνθης να κηρύξει παράνομη και καταχρηστική (για τυπικούς λόγους) την 48ωρη απεργία που αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στη ΣΕΚΑΠ αντιδρώντας στα σχέδια της εργοδοσίας να επιβάλει μειώσεις μισθών μέσω ατομικών συμβάσεων εργασίας. Και αυτή η απόφαση του δικαστηρίου δείχνει ότι το δικαίωμα των εργαζόμενων να απεργούν είναι υπό αμφισβήτηση. Η απόφαση δεν εξέπληξε κανέναν, είναι συνέχεια εκατοντάδων προηγούμενων αποφάσεων τις αστικής Δικαιοσύνης που έκριναν παράνομες 9 στις 10 απεργίες, αποδεικνύει ότι ούτε ανεξάρτητη είναι, ούτε τυφλή. Αναδεικνύει τον ταξικό της χαρακτήρα αφού η αποστολή και ο ρόλος της Δικαιοσύνης στο αστικό σύστημα είναι να προασπίζεται τα συμφέροντα των εργοδοτών,

Η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ εκφράζει την συμπαράστασή της στους εργαζόμενους της ΣΕΚΑΠ, στον δίκαιο πολυήμερο αγώνα που διεξάγουν. Οι εργαζόμενοι στη ΣΕΚΑΠ έχουν το δίκιο με το μέρος τους, πρέπει ενωμένοι να αντιπαλέψουν τις προσπάθειες ανατροπής των εργασιακών σχέσεων.

Καλούμε τα σωματεία του νομού, την εργατική τάξη, να εκφράσουν με κάθε τρόπο την συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους της ΣΕΚΑΠ, να βρεθούν έξω από τις πύλες του εργοστασίου σε όποια κινητοποίηση αποφασίσουν”.

Σχετικά άρθρα