Ανακοινώσεις Μητσοτάκη για τα σχέδια της Κυβέρνησης

Θα μιλήσει για εργασία, οικονομία και τουρισμό

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο (20/5) το απόγευμα θα ανακοινώσει το σχέδιο της Κυβέρνησης για την εργασία, την οικονομία και τον τουρισμό, το οποίο θα εξειδικευθεί αμέσως μετά από τους αρμόδιους Υπουργούς. Η παραπάνω εξέλιξη επικυρώνει πως θα είναι καθοριστικό για τις οικονομικές και – αναπόφευκτα – τις πολιτικές εξελίξεις των επομένων μηνών, όπως επισημαίνουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές, το οικονομικό αποτύπωμα της εφετινής τουριστικής κίνησης.

Μολονότι είναι σαφές πως το καλοκαίρι του 2020 δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να συγκριθεί με το περσινό, στην κυβέρνηση ευελπιστούν βασίμως ότι η χώρα μας διεκδικεί εκ των πραγμάτων και τελικώς θα λάβει ένα μεγαλύτερο κομμάτι από μία σαφώς μικρότερη πίτα. Στην εμπροσθοφυλακή της προσπάθειας να διασωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι από τον φετινό τουρισμό έχει μπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αξιοποιεί την διευρυνόμενη επιρροή του, προκειμένου να θωρακίσει με τον αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο το εγχώριο τουριστικό προϊόν σε ένα καλοκαίρι γενικευμένης αβεβαιότητας.

Είναι, επίσης, σαφές πως τα θετικά επιδημιολογικά δεδομένα επιτρέπουν στην κυβέρνηση να φέρνει εγγύτερα τις διακριτές φάσεις του σχεδίου σταδιακής άρσης της καραντίνας. Στο πλαίσιο αυτό, τα εποχικά και λοιπά τουριστικά καταλύματα αναμένεται να επαναλειτουργήσουν σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μετά του Αγίου Πνεύματος, στις 8 Ιουνίου.

Από το προηγούμενο Σάββατο και εντεύθεν Κυριάκος Μητσοτάκης, η επιτελική του ομάδα αποτελούμενη από τους Γρηγόρη Δημητριάδη, Γιώργο Γεραπετρίτη, Άκη Σκέρτσο, Στέλιο Πέτσα και Δημήτρη Τσιόδρα, αλλα και οι συναρμόδιοι Υπουργοί βρίσκονται σε διαρκείς συνεννοήσεις και συσκέψεις, προκειμένου να ολοκληρωθεί το συνολικό κυβερνητικό πακέτο για τον τουρισμό.

Ο πρωθυπουργός, κατά πληροφορίες, είχε τη Δευτέρα το μεσημέρι εκ νέου συνεργασία με τον αρμόδιο Υπουργό, Χάρη Θεοχάρη, ενώ τις επόμενες ώρες – εντός της ημέρας ή το αργότερο την Τετάρτη – προγραμματίζεται η κρίσιμη, όπως όλα δείχνουν, ευρεία διυπουργική σύσκεψη υπο τον κ. Μητσοτάκη και με τη συμμετοχή του κουαρτέτου Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εργασίας και Τουρισμού, ώστε να μπουν οι τελευταίες πινελιές στον κυβερνητικό σχεδιασμό.

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα