Ανασχηματισμός: Εισηγήσεις στον Μητσοτάκη για άμεσες αλλαγές

Τα σενάρια

Ναι μεν ο ανασχηματισμός δεν προαναγγέλλεται, αλλά πλέον τα σενάρια που θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προχωρά σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα φουντώνουν. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες του ethnos.gr υπάρχουν εισηγήσεις προς τον πρωθυπουργό να ανακοινώσει τις όποιες αλλαγές τις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδας.

Εντούτοις, προς ώρας τίποτα δεν έχει «κλειδώσει», με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λαμβάνει σύντομα τις αποφάσεις του, κυρίως ως προς την ημέρα που θα κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις. Τα πρόσωπα φαίνεται να έχουν «κλειδώσει», εδώ και αρκετό διάστημα και σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές, ενώ θα αξιοποιηθούν περισσότεροι βουλευτές στο νέο σχήμα.

Σε κάθε περίπτωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας εκ του ρόλου του, διέψευσε πριν από λίγες ημέρες ότι επίκειται ανασχηματισμός, λέγοντας πως δεν χρειάζεται να μιλάμε για τέτοιου είδους αλλαγές που δεν έχουν εμβληματικά χαρακτηριστικά. Ο ίδιος, εξάλλου, διέψευσε και τον ενδεχόμενο εκλογών, υπογραμμίζοντας ότι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Σίγουρα, πάντως, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοικτά και αναλόγως με τις εξελίξεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αποφασίσει είτε να πατήσει το… κουμπί είτε όχι.

Μέχρι τότε η κυβέρνηση ρίχνει το βάρος της σε δύο μέτωπα: στην αντιμετώπιση της πανδημίας, η έλευση του εμβολίου ουσιαστικά την απελευθερώνει, και στην οικονομία. Ήδη ο πρωθυπουργός έδωσε το στίγμα, εξαγγέλλοντας την παράταση του μέτρου και για το 2021 που όριζε ότι οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα λάμβαναν δωρεάν τα φάρμακά τους και για τη νέα χρονιά ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι θα έχουν και το 2021 δωρεάν τα φάρμακά τους, χωρίς καμία δική τους επιβάρυνση ή συμμετοχή». Προσέθεσε μάλιστα ότι η πολιτεία μένει πάντα δίπλα στην κοινωνία και πως ειδικά όσοι τα βγάζουν πέρα με λίγα, θα έχουν πρώτοι την φροντίδα μας και στη νέα χρονιά.

Στο μεταξύ, αέρας ελπίδας πνέει στο Μέγαρο Μαξίμου σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό. Αφενός για τον αριθμό των εμβολίων που θα έρθουν στη χώρα (429.000 τον Ιανουαρίου και 25 εκατ. μέχρι τον Ιούνιο) και αφετέρου για την ανταπόκριση στην πρώτη φάση των εμβολιασμών. Να σημειωθεί ότι ότι εντός του μήνα που διανύουμε θα εμβολιαστούν περίπου 215.000 συμπολίτες μας. Ανάμεσά τους και 126 πρόσωπα της πρώτης γραμμής, απολύτως κρίσιμα για τη λειτουργία της Κυβέρνησης και τη συνέχεια του Κράτους.

Σχετικά άρθρα