Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις στον ΟΑΣΘ

Νέες αποφάσεις των εργαζομένων την Παρασκευή

Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους έως την Παρασκευή, 12 Αυγούστου, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ στη σημερινή τους συνεδρίαση, με τον πρόεδρο του συνδικάτου τους, Δημήτρη Τσερμενίδη, να επισημαίνει: «εάν δεν έχουμε νεότερα από το γραφείο του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τότε θα προχωρήσουμε σε νέες κινητοποιήσεις».

Υπογραμμίζεται ότι για την τελευταία ημέρα της εβδομάδας, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ έχουν προγραμματίσει νέα συνεδρίαση, προκειμένου να «ζυγίσουν» τις εξελίξεις.

Η πλειονότητα των φορέων της πόλης, με τους οποίους εκπρόσωποι των εργαζομένων του ΟΑΣΘ είχαν συναντήσεις τις προηγούμενες ημέρες, ζήτησαν να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τον οργανισμό και το ελληνικό Δημόσιο στο πλαίσιο ενός εποικοδομητικού διαλόγου στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με τη συμμετοχή του αρμόδιου υπουργού και όλων των εμπλεκομένων.

Υπενθυμίζεται ότι οι 2.300 εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους επί δύο μήνες, δηλαδή περίπου 6 εκατ. ευρώ, ενώ όπως υπογράμμισε ο κ. Τσερμενίδης, το ελληνικό Δημόσιο οφείλει περισσότερα από 130 εκατ. ευρώ στον Οργανισμό, ο οποίος με τη σειρά του χρωστά πάνω από 95 εκατ. ευρώ.

Σχετικά άρθρα