Ανατροπή με τα μέτρα στα ρεβεγιόν

Δύο self test δωρεάν σε όλους τους πολίτες για τις γιορτές

Ανατροπή φαίνεται πως θα έχουμε όσον αφορά τα νέα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα (21/12) ενόψει των γιορτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλλον δεν θα ισχύσει το μέτρο με το αρνητικό rapid test για το ρεβεγιόν το οποίο θα επιβαρύνονταν οικονομικά και οι εμβολιασμένοι πολίτες.

Παρά τις αρχικές πληροφορίες που ήθελαν ακόμη και οι εμβολιασμένοι να πληρώνουν για τα rapid test, τώρα όλα δείχνουν ότι θα δοθούν δύο self test για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, φαίνεται να μην έκανε δεκτές τις εισηγήσεις των ειδικών για τη διενέργεια rapid test την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στους εμβολιασμένους που θα επισκέπτονταν κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης και γι’ αυτό αποφάσισε την πραγματοποίηση δύο δωρεάν self test.

Όπως φαίνεται, οι αλλαγές προέκυψαν μετά τις αντιδράσεις τόσο από τους πολίτες, οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε κάτι τέτοιο, αν ανακοινωνόταν με δεδομένο πως οι περισσότεροι επέλεξαν να εμβολιαστούν και αρνούνται να πληρώσουν για rapid test.

«Θα είναι σαν Μεγάλη Παρασκευή»

Ωστόσο αντιδράσεις υπήρξαν και από τους επιχειρηματίες της εστίασης οι οποίοι δήλωναν: «Θα είναι σαν Μεγάλη Παρασκευή, αν επιβληθεί το μέτρο με τα rapid test και για τους εμβολιασμένους στο ρεβεγιόν»

«Για τον κλάδο της εστίασης δεν θα είναι Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά αλλά θα είναι Μεγάλη Παρασκευή», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, μιλώντας στο OPEN.

Σχετικά άρθρα