Ανατροπή στην δολοφονία του μπάτλερ

Ποιες οι νέες εξελίξεις

Πίσω στην αφετηρία επιστρέφει η ανάκριση για την υπόθεση της δολοφονίας του 25χρονου μπάτλερ από τη Σρι Λάνκα με κατηγορούμενο τον γιο του επιχειρηματία από τη Θεσσαλονίκη, στο σπίτι του οποίου εργαζόταν το θύμα.

Η υπόθεση επρόκειτο να ξεκινήσει να εκδικάζεται στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης με κατηγορούμενο τον 33χρονο γιο του επιχειρηματία. Ωστόσο, το δικαστήριο αποφάσισε να μην τη δικάσει, παρά να παραπέμψει την υπόθεση στον στρατιωτικό εισαγγελέα, επειδή ο κατηγορούμενος ήταν στρατιώτης όταν έγινε το έγκλημα. Τη σχετική πρόταση έκανε ο εισαγγελέας και έγινε ομόφωνα δεκτή. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι η δικαστική έρευνα, δηλαδή η ανάκριση, ξεκινάει από την αρχή στα στρατιωτικά δικαστήρια.

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος μπάτλερ είχε βρεθεί νεκρός στην πισίνα της πολυτελούς βίλας του επιχειρηματία. Το βράδυ της δολοφονίας του έλειπαν από το σπίτι τόσο οι γονείς του κατηγορούμενου, όσο και το υπόλοιπο βοηθητικό προσωπικό της οικογένειας. Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια χάρη στην επιμονή της μητέρας του θύματος που με τη βοήθεια δικηγόρου εντόπισε σημαντικά κενά στις καταθέσεις που εμφάνιζαν το θάνατο ως δυστύχημα. Τα κίνητρα του εγκλήματος φέρεται να είναι σεξουαλικά- το θύμα δεν υπέκυψε στις επιθυμίες του φερόμενου δράστη.

Σχετικά άρθρα

Χειροπέδες σε αθλητές που ντοπάρονται!

Με ποινή φυλάκισης τριών ετών κινδυνεύουν όσοι αθλητές κριθούν ένοχοι για χρήση απαγορευμένων ουσιών, σύμφωνα με σχέδιο νόμου που παρουσίασαν σήμερα οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της Γερμανίας. «Ο στόχος του σχεδίου Nόμου είναι να προασπίσουμε την ακεραιότητα του αθλητισμού και να καταπολεμήσουμε το ντόπινγκ. Το κείμενο το οποίο παρουσιάζουμε είναι ένας Nόμος αποτελεσματικός, ξεκάθαρος […]