27.9 C
Thessaloniki
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Αναβαθμίζεται το πράσινο στον άξονα της Τσιμισκή

Η αντικατάσταση των άρρωστων δέντρων της Τσιμισκή, που αποτελούσε πιεστικό αίτημα του εμπορικού κόσμου και των πολιτών, προχωρά στο πλαίσιο ολοκληρωμένης παρέμβασης του Δήμου Θεσσαλονίκης, που υλοποιείται με δωρεά από τον Όμιλο Regency.

Την εξέλιξη των εργασιών για την αντικατάσταση των επικίνδυνων φτελιών της Τσιμισκή με 163 υγιείς κελτίδες επιθεώρησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας μαζί με τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Ερωτόκριτο Θεοτοκάτο. Στην οδό Τσιμισκή, στο κομμάτι όπου εξελίσσεται η παρέμβαση, βρέθηκαν και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Regency Γιάννης Τσιρίκος, ο Γενικός Διευθυντής Γιώργος Καραστέργιος και ο Διευθυντής Marketing & Δημοσίων Σχέσεων του Regency Casino.

«Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι προχωρά μια ουσιαστική παρέμβαση στο πράσινο στον άξονα της Τσιμισκή. Δυστυχώς εδώ και πολλά χρόνια η δενδροστοιχία, που απαρτιζόταν από φτελιές, είχε προσβληθεί από ένα σκαθάρι, το οποίο κατέστρεψε τα δέντρα. Καμία θεραπεία δεν ήταν εφικτή. Έτσι η επιβεβλημένη λύση ήταν η αντικατάσταση των άρρωστων και επικίνδυνων φτελιών με ένα άλλο είδος πολύ πιο ανθεκτικό, ένα είδος το οποίο θα προσφέρει μια παραπάνω ομορφιά σε αυτόν τον τόσο σημαντικό δρόμο της πόλης», ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Σε αυτήν την προσπάθεια του Δήμου Θεσσαλονίκης, των υπηρεσιών του, είναι σημαντικό να έχουμε συμμάχους, να έχουμε εταίρους. Ο Όμιλος Regency, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και της περιβαλλοντικής ευαισθησίας, συνέδραμε με μια γενναιόδωρη χορηγία, ώστε με τον καλύτερο δυνατό και με τον γρηγορότερο τρόπο να γίνει η αντικατάσταση των δέντρων. Πολύ σύντομα ο δρόμος αυτός, αντί του προβληματικού μέχρι πρότινος πρασίνου, θα έχει ένα υγιές πράσινο με δέντρα μεγάλης ηλικίας και μεγάλου ύψους. Σύντομα το πρόβλημα με τις άρρωστες φτελιές στην Τσιμισκή θα ξεπεραστεί», πρόσθεσε ο κ. Ζέρβας.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Regency Γιάννης Τσιρίκος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Δήμο Θεσσαλονίκης «για τη δυνατότητα να συμμετάσχουμε σε μια περιβαλλοντική δράση, η οποία θα επιλύσει ένα πρόβλημα που απασχολεί την πόλη, τον εμπορικό κόσμο, τους κατοίκους και τους επισκέπτες της».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Τσιρίκος, «όταν πληροφορηθήκαμε τη συγκεκριμένη δράση, ανταποκριθήκαμε άμεσα, γιατί εκτός της αναγκαιότητάς της ταυτίζεται με την περιβαλλοντική ευαισθησία του Ομίλου μας. Ο παράγοντας περιβάλλον αποτελεί βασικό πυλώνα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και προσπαθούμε να αναλαμβάνουμε δράσεις, οι οποίες έχουν ουσιαστικό και μετρήσιμο αποτέλεσμα. Είναι τιμή μας που βρισκόμαστε εδώ και στηρίζουμε αυτή τη δράση φύτευσης των δέντρων της οδού Τσιμισκή, ενός από τους εμπορικότερους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Είμαστε σίγουροι ότι θα έχει θετικό αποτύπωμα τόσο από αισθητική όσο και από περιβαλλοντική άποψη».

Υπενθυμίζεται ότι οι φτελιές της οδού Τσιμισκή έχουν προσβληθεί από το έντομο Galerucella luteola (το λεγόμενο σκαθάρι της φτελιάς), το οποίο δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στα δένδρα, ξηραίνοντάς τα και αφήνοντας σημάδια προχωρημένης σήψης σε κορμούς και βραχίονες, με αποτέλεσμα να εγείρονται μείζονα ζητήματα για την ασφαλή διέλευση πεζών και οχημάτων. Οι άρρωστες και επικίνδυνες φτελιές αντικαθίστανται με κελτίδες, ένα είδος δέντρου που δεν προσβάλλεται από το σκαθάρι, ενώ παράλληλα αναπτύσσεται εξαιρετικά στις περιβαλλοντικές συνθήκες της Θεσσαλονίκης και εμφανίζει πολύ καλή στατικότητα και πλούσια κόμη.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα