Αναβρασμός στα McDonald’s: Στο Ισραήλ δίνουν δωρεάν γεύματα στον ισραηλινό στρατό

Καταστήματα κατακρίνουν και προσφέρουν χρήματα στους Παλαιστίνιους

Καθώς μαίνονται οι μάχες μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, η εμβληματική αμερικανική αλυσίδα φαστ φουντ βρίσκεται σε πόλεμο με τον… εαυτό της. Τα καταστήματα McDonald’s στη Μέση Ανατολή συγκρούονται, με τα υποκαταστήματα σε μουσουλμανικές χώρες να αποκηρύσσουν την απόφαση των McDonald’s στο Ισραήλ να παρέχουν δωρεάν γεύματα στον ισραηλινό στρατό.

Καταστήματα στη Μέση Ανατολή δίνουν χρήματα στους Παλαιστίνιους

Οι επιχειρήσεις franchising στη Σαουδική Αραβία, το Ομάν, το Κουβέιτ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ιορδανία, την Αίγυπτο, το Μπαχρέιν και την Τουρκία εξέδωσαν ανακοινώσεις με τις οποίες πήραν αποστάσεις από τον ισραηλινό εταίρο τους και υποσχέθηκαν συνολικά περισσότερα από 3 εκατ. δολάρια για την υποστήριξη των Παλαιστινίων στη Γάζα, η οποία βομβαρδίζεται από το Ισραήλ.

«Ας ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας και ας στηρίξουμε την κοινότητα στη Γάζα με ό,τι μπορούμε», έγραψε στο X την Κυριακή τα McDonald’s στο Ομάν, τα οποία έχουν υποσχεθεί 100.000 δολάρια για τις προσπάθειες ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

«Ζητάμε από τον Παντοδύναμο Θεό να προστατεύσει την αγαπημένη μας χώρα και όλες τις αραβικές και μουσουλμανικές χώρες από όλο το κακό και το μίσος».

Μετά την ανακοίνωση της υποστήριξής της προς τον ισραηλινό στρατό, τα McDonald’s του Ισραήλ άλλαξαν τον λογαριασμό τους στο Instagram σε ιδιωτικό προφίλ.

Σχετικά άρθρα

Σκοτώθηκε Ολυμπιονίκης

Νεκρός έπειτα από αυτοκινητικό δυστύχημα είναι ο Εμπουαλενί Μουλαουντζί, ο οποίος είχε κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στα 800 μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας! Ο Νοτιοαφρικανός αθλητής είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο το 2009 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βερολίνου και πέντε χρόνια αργότερα κατέκτησε το ασημένιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Ο 34χρονος άνδρας είχε […]