Αναζητούσαν θησαυρούς στον Έβρο

Με πλήρη εξοπλισμό

Μπροστά σε ένα οργανωμένο κύκλωμα αρχαιοκαπήλων που έκαναν παράνομες ανασκαφές με όλα τα απαραίτητα όργανα για να εντοπίσουν κρυμμένους θησαυρούς με αρχαία αντικείμενα σε μια αγροτική έκταση στην περιοχή της Κίρκης στον Έβρο, βρέθηκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Οι δύο άντρες ηλικίας 70 και 32 χρόνων και η 29χρονη γυναίκα έσκαβαν μέρα- μεσημέρι, χρησιμοποιώντας σκαπτικά και διάφορα άλλα εργαλεία και απομακρύνοντας τα χώματα με ανυψωτικό μηχάνημα και ένα μεταλλικό καρότσι! Ο εξοπλισμός τους πειλάμβανε ακόμη μια βενζινοκίνητη ηλεκτρογεννήτρια, ένα ηλεκτρικό εργαλείο, ένα ζευγάρι γάντια εργασίας και δυο μαχαίρια μήκους 0,40 και 0,47 εκατοστών.

Για την σύλληψή τους ενημερώθηκαν οι άνδρες της Ασφάλειας Κομοτηνής, όπου κατοικούν, οι οποίοι έκαναν έρευνες στα σπίτια τους και ανακάλυψαν 13 ραβδοσκόπους και μια πυξίδα, αλλά και δυο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 3,3 γραμμαρίων και χασίς αναμεμειγμένο με καπνό βάρους 1,3 γραμμαρίου, μια ηλεκτρονική ζυγαριά και έναν θρυμματιστή.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης που άσκησε σε βάρος τους δίωξη κατά περίπτωση για παραβάσεις των νόμων περί προστασίας των αρχαιοτήτων, περί όπλων και περί ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί εξετάζουν με προσοχή τις ιδιόχειρες σημειώσεις που βρέθηκαν στα σπίτια τους, για να διαπιστώσουν αν έκαναν και σε άλλα σημεία παράνομη ανασκαφή και αν έχουν βρει αντικείμενα αρχαιολογικής σημασίας και τι απέγιναν αυτά.

Σχετικά άρθρα