Ανδραβίδα: Ελάχιστες ελπίδες για εντοπισμό του κυβερνήτη του μοιραίου F4 (videos)

Στις έρευνες «ρίχνεται» και ειδικό υποβρύχιο

«Σβήνουν» οι ελπίδες για τον εντοπισμό του 31χρονου σμηναγού, κυβερνήτη του μοιραίου F4 Phantom που κατέπεσε στην Ανδραβίδα. Οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, ενώ οι ειδικοί επιχειρούν να ρίξουν «φως» στα αίτια της τραγωδίας.

Οι Αρχές αναζητούν τον σμηναγό σε βάθος 1.000 μέτρων και έτσι, αναμένεται να επιστρατευτεί το ειδικό υποβρύχιο για μεγάλα βάθη, «Ναυτίλος», που ανήκει στο υπουργείο Ναυτιλίας, με στόχο να συνδράμει στην ανεύρεση του 31χρονου.

 

Τα αναπάντητα ερωτήματα

Τα ερωτήματα για την τραγωδία είναι πολλά, δεδομένου πως επρόκειτο για μία πολύ δύσκολη άσκηση, με πτήση σε πολύ χαμηλό ύψος και με πολύ σκληρούς ελιγμούς: Υπήρξε μηχανική βλάβη ή ήταν ανθρώπινο λάθος;

Απαντήσεις θα προσπαθήσει να δώσει η ειδική επιτροπή που συστάθηκε, όμως, «φως» στα αίτια της τραγωδίας και απαντήσεις συνολικά για το τι πραγματικά συνέβη, θα δοθούν εάν βρεθούν κομμάτια από το F-4, όπως για παράδειγμα ο κινητήρας.

Εάν βρεθεί ο κινητήρας θα μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα για το εάν λειτουργούσε την ώρα της πρόσκρουσης. Επίσης, απαντήσεις θα δώσουν και οι ενδείξεις στα όργανα του πιλοτηρίου.

 

«Τα αεροπλάνα ήταν ο στόχος του, στόχος ζωής και θανάτου»

Ο πατέρας του υποσμηναγού που έχει χάσει τη ζωή του από το δυστύχημα με το F-4 και ήταν συγκυβερνήτης του 31χρονου αγνοούμενου, μιλώντας στον Νίκο Γιαπρακά και το OPEN, έκανε λόγο για ένα παιδί που είχε «τρέλα» με τα αεροπλάνα.

«Πέρναγαν αεροπλάνα και πεταγόταν έξω από το σπίτι. Ήταν ο στόχος του. Ο στόχος της ζωής του και του θανάτου», λέει ο πατέρας του 29χρονου Μάριου.

 

«Ξανακοίταξα προς τα κάτω και είδα μία έκρηξη, μία φωτιά στη θάλασσα»

Σημειώνεται πως το πρώτο Phantom του σχηματισμού είδε να γίνεται έκρηξη στο αεροσκάφος κατά τη διάρκεια της πτώσης του στη θάλασσα και εικάζεται πως ο σμηναγός δεν κατάφερε να εκτιναχθεί.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Star, ο κυβερνήτης του F-4 Phantom (ήταν το Νο1) είδε με τα μάτια του τη συντριβή του μοιραίου μαχητικού.

«Στη διάρκεια μιας παρατεταμένης στροφής κι ενώ πετούσαμε σε ύψος 300 ποδών περίπου, γύρισα το κεφάλι μου να δω τον No2, αλλά δεν τον είδα. Ξανακοίταξα προς τα κάτω και είδα μια έκρηξη, μια φωτιά στη θάλασσα», δήλωσε ο πιλότος του 1ου αεροσκάφους στους συναδέλφους του μόλις προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο σταθμός.

πηγή: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα