Ανέλαβε την ευθύνη το ISIS

Για τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες

Όπως μεταδίδουν τα τελευταία λεπτά διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

H είδηση παραμένει ανεπιβεβαίωτη μέχρι στιγμής, αλλά μεταδίδεται κυρίως από αραβικά μέσα ενημέρωσης και υιοθετείται και από ιστοσελίδες ευρωπαϊκών ΜΜΕ. Eπί του θέματος ρωτήθηκε πριν από λίγο ο Βέλγος πρωθυπουργός, ο οποίος δεν θέλησε να δώσει πολλές λεπτομέρειες για τις τρομοκρατικές επιθέσεις που αιματοκύλησαν την πρωτεύουσα της χώρας το πρωί της Τρίτης. Ο Σαρλ Μισέλ ζήτησε αλληλεγγύη και ψυχραιμία και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν κι άλλες επιθέσεις στη χώρα! Δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για επίθεση αυτοκτονίας, λέγοντας όμως ότι είναι το πιθανότερο σενάριο!

Το βελγικό VRT και το πρακτορείο Reuters μετέδωσαν πως οι εκρήξεις στο αεροδρόμιο προήλθαν από επίθεση αυτοκτονίας με αναφορές για δράστη που φώναξε το όνομα του Αλάχ, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Εισαγγελέας.

Οι υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) εξαίρουν τις εκρήξεις στις Βρυξέλλες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Το ΙΚ θα σας αναγκάσει να το ξανασκεφτείτε χιλιάδες φορές προτού ενθαρρυνθείτε να σκοτώσετε ξανά μουσουλμάνους και να ξέρετε ότι οι μουσουλμάνοι έχουν τώρα ένα κράτος που τους υπερασπίζεται» γράφουν.

 

Σχετικά άρθρα