Ανεβάζει και πάλι τους τόνους η Ζαχάροβα

«Αποναζιστικοποιήθηκε άραγε ποτέ η Γερμανία

Σε περαιτέρω όξυνση του κλίματος προχώρησε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στη Γερμανία που αποφάσισε να άρει το γενικό απαγορευτικό και να δώσει την έγκρισή της για αποστολή σημαντικής ποσότητας συστημάτων αεράμυνας. Σχολιάζοντας την απόφαση αυτή του Βερολίνου, διερωτήθηκε εάν «αποναζιστικοποιήθηκε» η Γερμανία.

Έκανε λόγο, ακόμη, για «θλιβερούς συνειρμούς», ενώ τόνισε πως με αυτήν της την απόφαση η Γερμανία καλεί τα «φαντάσματα ενός καυτού πολέμου».

«Τις τελευταίες ημέρες η γερμανική πλευρά προχώρησε στην υλοποίηση της διαδικασίας παραδόσεων στρατιωτικών όπλων στην Ουκρανία κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τη γενική γραμμή του Βερολίνου», ανέφερε ειδικότερα σε δήλωσή της, η Ζαχάροβα.

«Αυτή η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης επιβεβαιώθηκε επίσημα από τον καγκελάριο κατά την ομιλία του στη Bundestag στις 27 Φεβρουαρίου. Μια τέτοια εξωφρενική χειρονομία δικαιολογείται από την Ουκρανία ενώ συνιστά απειλή για τη χώρα μας και την ευρωπαϊκή ασφάλεια» πρόσθεσε η Ζαχάροβα και συνέχισε:

«Για άλλη μια φορά, όπως πολλές άλλες στην ιστορία, τα όπλα που προέρχονται από τη Γερμανία στρέφονται εναντίον Ρώσων στρατιωτών. Σε αυτό το πλαίσιο, οι διαβεβαιώσεις Σολτς για συμφιλίωση Γερμανίας και Ρωσίας ακούστηκαν ιδιαίτερα κυνικές. Η Γερμανία καλεί τα φαντάσματα όχι ενός ψυχρού πολέμου, αλλά ενός «καυτού» πολέμου».

«Πυροδοτούνται πολλοί θλιβεροί συνειρμοί, που εύκολα μπορούν να δώσουν πάτημα σε νεοναζί και τρομοκράτες. Η προμήθεια όπλων στους ιδεολογικούς κληρονόμους του συνεργού των Ναζί, Στεπάν Μπαντέρα, μας κάνει, θέλοντας και μη, να διερωτηθούμε πόσο ολοκληρωμένη ήταν η διαδικασία αποναζιστικοποίησης στη Γερμανία μετά την ήττα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο;» κατέληξε η Ζαχάροβα αναβάζοντας για ακόμη μια φορά τους τονούς.

Σχετικά άρθρα