Ανεξέλεγκτη η ακρίβεια: 30% πάνω οι τιμές των τροφίμων! (videos)

Σε σχέση με πέρσι – Έρχονται νέες ανατιμήσεις

Το 30% αγγίζουν οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα τα τελευταία δύο χρόνια, καθιστώντας την ακρίβεια καίριο ζήτημα για τους πολίτες.

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι τιμές αναμένεται να αυξηθούν και άλλο, καθώς, από Σεπτέμβρη είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν νέες ανατιμήσεις σε τρόφιμα, τα οποία συγκαταλέγονται στα βασικά προϊόντα. Πρώτη στη λίστα είναι η ζάχαρη, της οποίας η ανατίμηση, από τον Ιούλιο του 2021 μέχρι και τον Ιούλιο του 2023, φτάσει το 64%.

 

Σε υψηλές θέσεις βρίσκονται επίσης το ελαιόλαδο (51%), οι πατάτες (46%), το αλεύρι, τα δημητριακά (39%) και το ψωμί (32%). Μάλιστα, με δεδομένο ότι παρατηρούνται ελλείψεις στην ευρωπαϊκή αγορά, υπάρχουν επιπλέον φόβοι για το ελαιόλαδο.

Όσον αφορά το market pass, θα υλοποιηθεί το φθινόπωρο και θα είναι η άμεση εισοδηματική ενίσχυση για το διάστημα από τον Ιούλιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο. Εξετάζεται ωστόσο το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση λόγω των πληροφοριών για περαιτέρω ακρίβεια.

 

Το Υπουργείο Ανάπτυξης διαβουλεύεται με εταιρείες του κλάδου ενώ έχουν ενεργοποιηθεί πλαφόν στις τιμές χονδρικής. Το ζητούμενο είναι οι εταιρίες τροφίμων να έχουν εκπτώσεις άνω του 5%.

πηγή: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα

Οι παραγωγοί πήγαν Σαουδική Αραβία!

Δέκα αγροτικοί συνεταιρισμοί από περιοχές της Βόρειας Ελλάδος και συγκεκριμένα της Βέροιας, της Κοζάνης και της Νάουσας, συμμετείχαν στη 2η Διεθνή Κλαδική Έκθεση Τροφίμων FOODEX SAUDI στη Τζέντα για να προωθήσουν νωπά και κονσερβοποιημένα ροδάκινα. Τα γεγονότα του περασμένου Αυγούστου με την εφαρμογή του ρωσικού “εμπάργκο” στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων από χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης […]