Ανοίγει πάλι η υπόθεση Μπεν

Νέος κύκλος ερευνών από την αστυνομία

Στο ακριβές σημείο όπου εξαφανίσθηκε ο μικρός Μπεν Νίνταμ τον Ιούλιο του 1991, σε ηλικία μόλις 21 μηνών, βρέθηκαν σήμερα το πρωί οι δύο Άγγλοι αστυνομικοί που έφτασαν χτες στην Κω, προκειμένου να ανοίξουν έναν νέο κύκλο ερευνών για τον εντοπισμό του.

Στη συνέντευξη που παραχώρησαν σε ντόπια και ξένα ΜΜΕ οι Άγγλοι αστυνομικοί απηύθυναν εκ νέου έκκληση στους κατοίκους του νησιού που έχουν κάποια πληροφορία ή πιστεύουν ότι γνωρίζουν κάτι, να επικοινωνήσουν μαζί τους. Μάλιστα, διαβεβαίωσαν τους κατοίκους του νησιού ότι οποιαδήποτε πληροφορία θα αντιμετωπιστεί με απόλυτη εμπιστευτικότητα και εχεμύθεια.

Ο επικεφαλής των Άγγλων αστυνομικών Τζον Κάζινς, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι, με τον συνάδελφό του έχουν δεσμευθεί να βρουν απαντήσεις για το τι συνέβη στον Μπεν.

«Δεν είμαστε εδώ για να κατηγορήσουμε ή να δημιουργήσουμε μπελάδες σε κανέναν. Θέλουμε απλά να ανακαλύψουμε τι του συνέβη. Δεν θα υπάρξει καμία πίεση εκ μέρους μας. Η ερώτηση που θα ήθελα να απευθύνω είναι: Θα μπορούσες να είσαι ο Μπεν; Όταν ήσουν παιδί είχες ξανθά μαλλιά και γαλανά μάτια; Αμφιβάλλεις για το ποιοι είναι οι γονείς σου; Καταλαβαίνουμε ότι κάποιος που έχει αμφιβολίες για το ποιος είναι ίσως νοιώθει νευρικός για το τι μπορεί να συμβεί στον ίδιο και την οικογένειά του. Υπόσχομαι ότι οποιαδήποτε πληροφορία θα αντιμετωπιστεί με ευαισθησία και εμπιστευτικότητα. Δεν θα αναγκαστεί να κάνει κάτι που δεν θέλει. Θα έχει τον πλήρη έλεγχο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα