Ανοίγουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς του Σημίτη

Και δυο πρώην υπουργών!

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό για ποια δικογραφία ή για ποια έρευνα κατέστη αναγκαίο το άνοιγμα των λογαριασμών.

Στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του Κώστα Σημίτη, της συζύγού του, Δάφνης, του αδερφού του, Σπύρου και των δύο πρώην υπουργών, Μιχάλη Χρυσοχοίδη και Βαγγέλη Μαλεσίου, προχωρά η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», σε σχετικό έγγραφο αναγράφεται πως στις 30 Οκτωβρίου η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες διέταξε το άνοιγμα των λογαριασμών των: Κώστα Σημίτη, Δάφνη Σημίτη, Σπύρου Σημίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Βαγγέλη Μαλεσίου, Διαμαντούλας Μαλεσίου, Λουκά Ρωμανού.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, το άνοιγμα των λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού και των έξι άλλων ατόμων που αναφέρονται σε αυτό γίνεται στο πλαίσιο έρευνας σύμφωνα με το άρθρο 47 του Ν. 4557/2018.

Το σχετικό έγγραφο απευθύνεται στις τέσσερις συστημικές τράπεζες, Alpha Bank, Eurobank, Εθνική και Τράπεζα Πειραιώς, καθώς και στην Attica Bank, με την Αρχή να ζητά να αποσταλούν όλα τα στοιχεία των λογαριασμών των επτά προσώπων από το 2000 μέχρι και σήμερα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει κυκλοφορήσει για ποια δικογραφία ή έρευνα ποια υπόθεσης κατέστη αναγκαίο το άνοιγμα των λογαριασμών.

Χρυσοχοΐδης: Έχουν ανοιχτεί, καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται

«Οι λογαριασμοί έχουν ανοιχτεί. Ας ανοίξουν ό,τι θέλουν», δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται», σημείωσε ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης (επί ΠΑΣΟΚ), μιλώντας στον ΣΚΑΙ και έκανε μάλιστα λόγο για παιχνίδια δικαστικών λειτουργών με βάση συζητήσεις καφενείου.

«Να ξέρουν όμως ότι αυτό θα τους έρθει μπούμερανγκ γιατί η ίδια η δημοκρατία με τους νόμους της έχει απαντήσεις», πρόσθεσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Επίσης ανέφερε ότι ψάχνουν εδώ και καιρό να ενοχοποιήσουν τον Κώστα Σημίτη και βάζουν στο κάδρο και τη σύζυγο του και τον αδελφό του για μια κατάθεση ενός Γάλλου πρώην στελέχους της εταιρίας «Θαλής» που ενδιαφερόταν για το C4I, ο οποίος καταδικάστηκε στη Γαλλία γιατί δεν μπόρεσε να αποδείξει όσα ισχυριζόταν.

Σύμφωνα με τον πρώην Υπουργό στην κυβέρνηση προφανώς δίνουν κουράγιο στους ΑΝΕΛ λέγοντας τους «μείνετε, όλο και κάποιον θα βάλουμε φυλακή. Τα έχουμε ξαναζήσει αυτά» τόνισε.

Σχετικά άρθρα