Ανήλικοι εκβιάζουν και απειλούν μαθητές για χρήματα

Τι καταγγέλλει μητέρα μαθητή στη Θεσσαλονίκη

Περιστατικά εκφοβισμού και απειλών μεταξύ ανηλίκων από τη Θεσσαλονίκη, έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχουν πολλές λεκτικές απειλές, ενώ οι γονείς ανησυχούν μήπως εξελιχθούν σε ωμή βία.

Στη κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, μίλησε με αλλοιωμένη φωνή η μητέρα ενός μαθητή και σημείωσε ότι «υπάρχει μια παρέα νεαρών γύρω στα 16, οι οποίοι του στέλνανε μηνύματα που τον απειλούσαν ότι αν δεν τα φέρεις θα σε βρει κακό. Ξέρεις πολύ καλά τι θα πάθεις, όταν σου ζητάω χρήματα θα μου τα φέρνεις στην ώρα τους».

«Αυτό το πράγμα ήταν τεράστιο ψυχολογικό σοκ για το παιδί. Έτρεμε, φοβόταν, είχε νεύρα και δεν ήθελε να πει τίποτα για πολύ καιρό, μέχρι που το ανακάλυψα εγώ η ίδια. Μετά το περιστατικό με τη δολοφονία του Άλκη, έχουμε τρομάξει πάρα πολύ. Κανένας δεν αποκλείει ότι μπορεί να είναι μπλεγμένοι και οπαδικά και δε γνωρίζω αν κουβαλάνε μαζί τους και φονικά όπλα», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

 

Ο τρόπος δράσης

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρόκειται για μια ομάδα περίπου 7 ανήλικων, που φαίνεται ότι αρχικά προσεγγίζει μικρότερα παιδιά, γύρω στα 14 με 15, δήθεν για παρέα. Ξαφνικά όμως, αρχίζουν να αποσπούν χρήματα με διάφορα προσχήματα, όπως καταγγέλλει η μητέρα ενός μαθητή.

Καταγγελίες αναφέρουν πως άλλοι τουλάχιστον 7 μαθητές στην Τούμπα της Θεσσαλονίκης, φαίνεται ότι έχουν πέσει θύματα εκβιασμού και απειλών.

Σχετικά άρθρα