Άνοιξαν οι οργανωμένες πλαζ!

Τα μέτρα και οι… ουρές για ένα εισιτήριο

Aπό πρωί του Σαββάτου 16/5 και εξαιτίας του πρόωρου μίνι καύσωνα που πλήττει τη χώρα μας, όπως είχε ανακοινωθεί, οι λουόμενοι μπόρεσαν – για πρώτη φορά φέτος – να επισκεφθούν τις οργανωμένες πλαζ, οι οποίες και λειτουργούν κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας και με νέους κανόνες, με στόχο την αποτροπή μετάδοσης του κορονοϊού.

Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως στην πλαζ της Βουλιαγμένης, κόσμος είχε συγκεντρωθεί από τις 07:00 το πρωί και είχε σχηματίσει ουρά για να εξασφαλίσει μια θέση στον ήλιο. Παράλληλα, όπως αναφέρει το irafina.gr, μποτιλιάρισμα παρατηρήθηκε από νωρίς το πρωί στους δρόμους που οδηγούν στις παραλίες της Ανατολικής Αττική με την κίνηση να είναι αυξημένη στο κέντρο της Παλλήνης, στο Πικέρμι από την έξοδο της Αττικής Οδού μέχρι τα φανάρια, όπως και στο κέντρο της Νέας Μάκρης.

5080350.jpg
Άνοιξαν οι οργανωμένες πλαζ/Eurokinissi
Τα πρόστιμα σε περιπτώσεις παράβασης θα είναι αρκετά τσουχτερά για τους παραβάτες επιχειρηματίες των οργανωμένων πλαζ που δεν θα τηρήσουν τα μέτρα που έχουν οριστεί από την κυβέρνηση όπως η απόσταση στις ξαπλώστρες και η πώληση ποτών. Και πιο συγκεκριμένα τα πρόστιμα είναι τα εξής:

5.000 έως 20.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης για 30 μέρες

Σε περίπτωση δεύτερης παράβασης το πρόστιμο θα τριπλασιάζεται.

Σχετικά άρθρα