Άνοιξε η εφαρμογή για το κοινωνικό μέρισμα

Τα έξι βήματα για να κάνετε τη σχετική αίτηση

Στη διάθεση του κοινού δόθηκε από χθες (26/11) το απόγευμα η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος, αλλά και την ενημέρωση γενικότερα των ενδιαφερόμενων.

Οι χρήστες συνδέονται στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας τους κωδικούς με τους οποίους μπαίνουν στο Taxisnet του υπουργείου Οικονομικών.

Αναλυτικές οδηγίες εξέδωσαν τις προηγούμενες μέρες προς τους πολίτες τόσο το υπουργείο Εργασίας όσο και το υπουργείο Οικονομικών.

Συνοπτικά, όσοι θέλουν να ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις και να υποβάλλουν αίτηση, θα πρέπει να προχωρήσουν στα εξής έξι βήματα:

Βήμα 1. Με την είσοδό σας στο σύστημα θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τον ΑΜΚΑ σας και να συναινέσετε στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται (τα δικά σας, του/της συζύγου και των προστατευόμενων τέκνων σας).

Βήμα 2. Μετά την συναίνεση σας, εμφανίζεται φόρμα που αναφέρει κάποια προσωπικά στοιχεία σας (το ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, φύλο κτλ), οικονομικά στοιχεία (φορολογητέο και αφορολόγητο ετήσιο εισόδημα), περιουσιακά στοιχεία (αξία ακίνητης περιουσίας, τόκους καταθέσεων) και μια λίστα με τα μέλη του νοικοκυριού σας.

Βήμα 3. Απαραίτητη είναι η συμπλήρωση αριθμού λογαριασμού (IBAN) στον οποίο είστε δικαιούχος ή συν-δικαιούχος. Σας προτρέπουμε να εισάγετε ένα e-mail και τον αριθμό ενός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων.

Βήμα 4. Σε περίπτωση που το νοικοκυριό σας έχει και ενήλικα φιλοξενούμενα μέλη, για να δείτε αν πληροίτε τα κριτήρια απαιτείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων ατόμων μέσω των κωδικών τους Taxisnet για την προσπέλαση των στοιχείων τους από την Α.Α.Δ.Ε. Αν για κάποιο άτομο απαιτείται συναίνεση αναφέρεται ευκρινώς.

Βήμα 5. Εφόσον έχουν δοθεί όλες οι τυχόν απαιτούμενες συναινέσεις των ενήλικων μελών του νοικοκυριού σας, εμφανίζεται η πληροφορία αναφορικά με το εάν πληροίτε τα κριτήρια ή όχι.

Βήμα 6. Για να καταστείτε δικαιούχος πρέπει να πατήσετε το κουμπί [Έγκριση -Συναίνεση]. Εάν πληροίτε τα κριτήρια του κοινωνικού μερίσματος 2017, εμφανίζεται και το ποσό του κοινωνικού μερίσματος που αντιστοιχεί στο νοικοκυριό σας. Στην αντίθετη περίπτωση, εμφανίζονται οι λόγοι αναλυτικά.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα