«Άνω κάτω» η Μύκονος

Η «απόβαση» μεταναστών στην Ψαρρού ήταν… ταινία!

Στα πλαίσια της αγγλικής υπερπαραγωγής που γυρίζεται με πυρετώδεις ρυθμούς αυτές τις ημέρες στην Μύκονο, το σενάριο προέβλεπε μέχρι και στήσιμο σκηνών στη Ψαρρού καθώς και την παρουσία ηθοποιών που υποδύονται τους πρόσφυγες.

Είναι η ίδια εταιρία παραγωγής που έστησε μια ολόκληρη ρωμαϊκή αρένα για τις ανάγκες των γυρισμάτων μιας ταινίας στην οποία συμμετέχουν σημαντικά ονόματα -ανάμεσά τους ο βραβευμένος από την Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου ηθοποιός και σεναριογράφος Steve Coogan, o ηθοποιός και συγγραφέας Stephen Fry, η διάσημη τραγουδίστρια Pixie Lott και η χολλυγουντιανή σταρ Isla Fisher καθώς και 250 κομπάρσοι.

Αυτές τις μέρες τα γυρίσματα συνεχίζονται στην παραλία της Ψαρρούς, δίπλα από το διάσημο μπιτς μπαρ -εστιατόριο Nammos με το σενάριο της ταινίας να προβλέπει ακόμη και την συμμετοχή ηθοποιών και κομπάρσων που υποδύονται τους προσφυγες, έστω κι αν όσα κύματα μεταναστών έφτασαν στο νησί των Ανέμων ήταν περαστικά, καθότι δεν στήθηκε ποτέ κάποιο οργανωμένο καμπ για την φιλοξενία τους σε αντίθεση με νησιά στο βόρειο Αιγαίο.

Όσα σκάφη με μετανάστες προσέγγισαν τη Μύκονο δεν παρέμειναν παρά λίγες ώρες στο νησί με τους κατοίκους του να σπεύδουν να προσφέρουν φάρμακα και φαγητό για όσο είχε διαρκέσει η παραμονή τους.Έπειτα αναχωρούσαν με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά κι απο κι διοχετεύονταν στους καταυλισμούς της ηπειρωτικής χώρας.

Οι εικόνες λοιπόν στην Ψαρρού με τις στημένες σκηνές που φέρουν την σφραγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, μέσα στις οποίες φαίνεται να φιλοξενούνται οι ηθοποιοί που υποδύονται τους πρόσφυγες, μπέρδεψαν τους κατοίκους, πολλοί εκ των οποίων νόμιζαν ότι πρόκειται για αληθινούς μετανάστες που ξεβράστηκαν στην κοσμική παραλία.

Το κινηματογραφικό συνεργείο δεν ήταν σε εμφανές σημείο, αλλά σε ένα σημείο πάνω απο την παραλία που προσφέρει πανοραμική θέα με αποτέλεσμα να ειδοποιηθεί τόσο το Λιμενικό όσο και η Δημοτική Αρχή, άνθρωποι της οποίας έσπευσαν για να δουν τι ακριβώς είχε συμβεί.

Σχετικά άρθρα