Ανοίγουν φροντιστήρια και παιδικοί σταθμοί (video)

Κρίσιμη είναι αυτή η εβδομάδα για τα σχολεία

Κρίσιμη είναι αυτή η εβδομάδα για τα σχολεία, την ώρα που έχει δοθεί το «πράσινο φως» σε φροντιστήρια και παιδικούς σταθμούς ώστε να επαναλειτουργήσουν.

Το πρώτο στοίχημα της νέας χρονιάς είναι το πότε και υπό ποιες προϋποθέσεις θα ανοίξουν τα σχολεία, με το πρώτο κουδούνι για τη νέα χρονιά να είναι προγραμματισμένο για τις 10 Ιανουαρίου.

Κανονικά ανοίγουν βρεφικοί, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί
Το απόγευμα της Κυριακής 2 Ιανουαρίου, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε πως οι βρεφικοί, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί λειτουργούν κανονικά τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου.

Επαναλειτουργούν και φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών και κέντρα μελέτης
Επίσης, επαναλειτουργούν από τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου τα φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών και κέντρα μελέτης, με την ΟΙΕΛΕ να εκφράζει την έντονη ανησυχία της, κάνοντας λόγο «για μια υγειονομική βόμβα εκατοντάδων χιλιάδων διδασκόντων και διδασκόμενων».

 

Αναμένονται οι αποφάσεις για τα σχολεία
Όπως είχε αναφέρει και η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, πριν από δύο ημέρες, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, «πρόθεση της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου, με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια», υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση και οι ειδικοί έχουν μπροστά τους, περίπου, 10 ημέρες για να αξιολογήσουν τα δεδομένα.

Όμως, «τα πρωτόκολλα που είχαμε μέχρι τώρα απέδωσαν», τόνισε η κυρία Μακρή, παραθέτοντας τα στοιχεία ότι από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021, έκλεισαν 200 τμήματα στα 81.000 και πλέον, που υπάρχουν συνολικά στην Ελλάδα.

Παράλληλα, η κ. Μακρή επεσήμανε ότι ενδεχομένως η έναρξη των σχολείων θα μπορούσε να γίνει με ένα rapid τεστ κορωνοϊού για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Σχετικά άρθρα