Ανοίγουν μουσεία και θερινά σινεμά (video)

Οι εισηγήσεις των ειδικών λοιμωξιολόγων

Οι εισηγήσεις των ειδικών λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα μουσείων, θερινών σινεμά, και ανοιχτών θεάτρων.

Το άνοιγμα των μουσείων από τις 14 Μαΐου και το άνοιγμα των θερινών σινεμά από τις 21 Μαΐου εισηγήθηκαν οι λοιμωξιολόγοι της επιτροπής, υιοθετώντας τις προτάσεις του υπουργείου Πολιτισμού.

Παράλληλα, οι ειδικοί εισηγούνται οι θεατρικές και οι μουσικές παραστάσεις σε ανοιχτά θέατρα να αρχίσουν από 28 Μαΐου ενώ εισηγούνται να ανοίξουν από τις 17 Μαΐου οι αθλητικές ακαδημίες σε ανοιχτούς χώρους και γκρουπ έως 10 ατόμων για 3 εβδομάδες.

Να ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί 24 Μαΐου

Την επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών στις 24 Μαΐου πρότεινε στην επιτροπή λοιμωξιολόγων η κυβέρνηση, σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου. «Μάλλον 24 του μήνα θα ξεκινήσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά η ίδια και παράλληλα προανήγγειλε ότι ναι μεν λειτουργούν μέχρι το τέλος Ιουλίου, αλλά μπορεί να δοθεί «η ελευθερία σε όσους σταθμούς θέλουν να επεκτείνουν το ωράριό τους και τη λειτουργία τους».

Η ίδια υπενθύμισε ότι πέρσι τέτοιο καιρό οι λοιμωξιολόγοι είχαν εισηγηθεί το αντίθετο από’ ότι συμβαίνει φέτος. «Ηταν οι πρώτοι που ξεκίνησαν τη λειτουργία τους. Όμως επανεξέτασαν τα στοιχεία και είδαν ότι οι μεταλλάξεις δεν μπορούν να περιοριστούν στα μικρά παιδιά. Και ένα παιδί τριών μηνών δεν μπορεί να βάλει μάσκα ή να κάνει self test», τόνισε χαρακτηριστικά η ίδια, προσθέτοντας ότι η ειδική επιτροπή ζήτησε λίγη υπομονή ακόμα, ώστε να προασπιστεί η δημόσια Υγεία.

Τέλος το click away και click in shop από 15 Μαΐου

Παράλληλα, μέχρι και τις 14 Μαΐου θα λειτουργούν τα καταστήματα λιανικού εμπορίου με τις μεθόδους click away και click inside, ενώ αυτές οι διαδικασίες δεν θα υπάρχουν στις 15 Μαΐου, όταν δηλαδή ανοίγουν τουρισμός και διαπεριφερειακές μετακινήσεις, όπως ξεκαθάρισε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ. Ωστόσο, ο κ Σταμπουλίδης ξεκαθάρισε πως οι περιορισμοί στον αριθμό των πελατών στα καταστήματα θα μας συνοδεύουν για αρκετό καιρό ακόμα.

Το χρονοδιάγραμμα του ανοίγματος, σύμφωνα με τις επιθυμίες της κυβέρνησης

Σάββατο 8 Μαΐου

Ανοίγουν για το κοινό οι οργανωμένες παραλίες: Το πρωτόκολλο για το πώς θα λειτουργούν και τα μέτρα προστασίας, αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα.

Μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.
Δευτέρα 10 Μαΐου

Ανοίγουν ξανά, για δια ζώσης εκπαίδευση, Γυμνάσια, Δημοτικά και Νηπιαγωγεία, με την υποχρέωση μαθητές και εκπαιδευτικοί να κάνουν self test δύο φορές την εβδομάδα.

Σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία η σχολική χρονιά θα παραταθεί ως τις 25 Ιουνίου, ενώ τα μαθήματα στα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα τελειώσουν κανονικά στις 11 Ιουνίου, χωρίς προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις.

Την ίδια ημέρα λειτουργούν ξανά τα φροντιστήρια για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου.

Ανοίγουν ξανά και τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών, αποκλειστικά για τους μαθητές που δίνουν Πανελλήνιες ή εξετάσεις για τίτλους επάρκειας ξένων γλωσσών (Lower, Proficiensy κ.λ.π.).

Επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, και σε ορισμένες περιπτώσεις και πολιτικά και ποινικά δικαστήρια

Από την ερχόμενη Δευτέρα, με τελικό ορίζοντα το Σάββατο 15 Μαΐου, αναμένεται να επεκταθεί το ωράριο ελεύθερων μετακινήσεων μετά τις 23:00.

Αναλόγως των επιδημιολογικών δεδομένων, είναι ανοιχτό να καταργηθεί πλήρως το μέτρο από τα μέσα του μήνα και μετά.

Παρασκευή 14 Μαΐου

Ανοίγουν ξανά τις πύλες τους στους επισκέπτες τα μουσεία της χώρας. Αυτή είναι η πρόταση του υπουργείου Πολιτισμού, την οποία θα παρουσιάσει η ίδια η υπουργός, Λίνα Μενδώνη, σήμερα στην Επιτροπή των Ειδικών, κατά τη συνεδρίαση τους.

Σάββατο 15 Μαΐου

Ανοίγει επίσημα ο Τουρισμός στη χώρα μας.

Οι επισκέπτες εισέρχονται με επίδειξη είτε αποδεικτικού εμβολιασμού, είτε αρνητικού PCR τεστ (μοριακό) 72 ωρών, και αποχωρούν από τη χώρα με rapid test.

Απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις (από νομό σε νομό).
Από αυτή την ημέρα και μετά, ανοίγει ο δρόμος για την κατάργηση των SMS. Το θέμα θα εξεταστεί από τους ειδικούς την επόμενη εβδομάδα.

Καταργούνται οι αγορές με τη μέθοδο του click in shop και επιτρέπεται η φυσική παρουσία των καταναλωτών στα καταστήματα, αλλά με αυστηρούς κανόνες.

Δευτέρα 17 Μαΐου

Επανεκκινούν συγκεκριμένες λειτουργίες των δομών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης (ΕΕΚΔΒΜ) και των Κολεγίων.

Απαραίτητη η διενέργεια self-test μια φορά την εβδομάδα για μαθητές και εκπαιδευτές.

Ξεκινούν στα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ, με φυσική παρουσία, τόσο τα εργαστηριακά μαθήματα, όσο και η πρακτική άσκηση.

Αρχίζει η δια ζώσης εκπαίδευση στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας

Ξεκινάει με φυσική παρουσία το Προπαρασκευαστικό Πρόγραμμα Πιστοποίησης αποφοίτων Μεταλυκειακού έτους – Τάξης Μαθητείας ΕΠΑΛ.

Ξεκινούν οι αθλητικές ακαδημίες σε ανοιχτούς χώρους και γκρουπ έως 10 ατόμων για 3 εβδομάδες

Πέμπτη 20 Μαΐου

Αναμένεται να ανοίξουν ξανά οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί.

Σύμφωνα με την πρόταση της κυβέρνησης, οι ειδικοί θα κληθούν να εξετάζουν την επιστροφή των παιδιών στην τάξη, το αργότερο ως τη

Δευτέρα 24 Μαΐου.

Παρασκευή 21 Μαΐου

Αναμένεται να ανοίξουν ξανά τα θερινά σινεμά

Παρασκευή 28 Μαΐου

Ανοίγουν τα υπαίθρια θέατρα, όπως και ξεκινούν οι υπαίθριες μουσικές εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους.

Το πρωτόκολλο λειτουργίας τους θα είναι ανάλογα με αυτό που εφαρμόστηκε το καλοκαίρι του 2020.

Δευτέρα 25 Μαΐου

Η πρόταση της κυβέρνησης για άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών, όπως αποκάλυψε η Δόμνα Μιχαηλίδου

Εως Δευτέρα 31 Μαΐου

Αναμένεται να εξεταστεί ξανά το άνοιγμα των γυμναστηρίων, με αυστηρούς όρους υγιεινής και με υποχρέωση διενέργειας self test.

πηγή: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα

«Φουσκώνει» ο Έβρος;

Έκτακτη οδηγία σε γεωργούς και κτηνοτρόφους από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας Σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων στον ποταμό Έβρο, εξαιτίας της αύξησης των νερών του, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στο κεντρικό, ανατολικό και νοτιοανατολικό τμήμα της Βουλγαρίας, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, βρίσκονται οι δήμοι Αλεξανδρούπολης, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου.Σύμφωνα […]