Ανυποχώρητοι στα μπλόκα οι αγρότες

Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί

Αμετακίνητοι στα μπλόκα τους παραμένουν οι αγρότες οι οποίο συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και τους αποκλεισμούς σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου.

Οι αγρότες του νομού Θεσσαλονίκης δηλώνουν αποφασισμένοι να φτάσουν «μέχρι τέλους».

Για σήμερα αποφασίστηκε αποκλεισμός της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Μουδανίων και στις τρεις λωρίδες στα δύο ρεύματα, για το διάστημα από τις 15:00 έως τις 21:00.

Σύμφωνα με το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου στην αερογέφυρα Θέρμης, Δημήτρη Παπαδάκη, στη σημερινή κινητοποίηση θα συμμετέχει και δύναμη από το μπλόκο του αεροδρομίου «Μακεδονία», που βρίσκεται πάνω στη διασταύρωση του κρατικού αερολιμένα.

Οι αγρότες του μπλόκου στη θέση «Πράσινα φανάρια», στη διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο, θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό του δρόμου για μία ώρα, από τις 8 το βράδυ. Όπως δήλωσε ο αγροτοσυνδικαλιστικής Βασίλης Μαυροσκάς, στόχος είναι αναδειχθεί ότι οι αγρότες είναι στη θέση τους και παραμένουν δυνατοί. «Παρά τις δηλώσεις που έγιναν χθες για αποχώρηση δύναμης από το μπλόκο, τις οποίες αποδίδω σε ένταση της στιγμής και χαρακτηρίζω άστοχες, από το σημείο δεν έφυγε κανείς και παραμένουμε στη θέση μας μέχρι τέλους», πρόσθεσε.

Στο Δερβένι οι αποκλεισμοί θα έχουν ως εξής: 11:00-15:00 κλειστές οι τρεις λωρίδες και στα δύο ρεύματα. Από τις 15:00 έως τις 18:00 θα δοθεί στην κυκλοφορία μία λωρίδα σε κάθε πλευρά.

Όσον αφορά στο νομό Χαλκιδικής, οι αγρότες θα αποφασίσουν απόψε σε νέα γενική συνέλευση, για την αυριανή τους στάση. Στον νομό Χαλκιδικής έχουν στηθεί τέσσερα μπλόκα, στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά, στη Νέα Καλλικράτεια και στον Πολύγυρο.

Στο νομό Κιλκίς έχουν στηθεί δύο μπλόκα, στα τελωνεία στους Εύζωνες και τη Δοϊράνη. Στο πρώτο θα συνεχιστεί και σήμερα ο αποκλεισμός (13:00-15:00 και 20:00-23:30) και στο δεύτερο οι αγρότες θα αποκλείσουν τη διέλευση των οχημάτων από τις 18:30 έως τις 23:30.

Στον νομό Πέλλας, η απόφαση που ελήφθη, αφορά το κλείσιμο των κόμβων: Μελισσίου, Μαυροβουνίου, Μεσημερίου, Αλυσίδας Βεγορίτιδας και Αψάλου (18:00-21:00).

Στον νομό Πιερίας, σε Αιγίνιο και Κατερίνη, σύμφωνα με το μέλος της συντονιστικής επιτροπής, Χρήστο Βάγια, συνεχίζεται ο αποκλεισμός για τέταρτη ημέρα σήμερα.

Υπό κατάληψη παραμένει η Εγνατία Οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, ενώ στο χρονικό διάστημα 12:00-24:00 θα κλείσει και η δίοδος για την παρακαμπτήριο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας. 

Σε πεντάωρο αποκλεισμό της παλιάς εθνικής οδού στο ύψος της Αμφίπολης, από τις 16:00-21:00, θα προχωρήσουν οι αγρότες από το μπλόκο της Παλαιοκώμης. Επίσης, παραμένουν τα μπλόκα των Κοκκινογείων και Προσοτσάνης του νομού Δράμας, με τους συμμετέχοντες να προχωρούν σε συμβολικούς αποκλεισμούς ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Και στα διόδια των Μαλγάρων, συνεχίζεται ο αποκλεισμός, ενώ σε αποκλεισμό παραμένει για περισσότερες από δύο εβδομάδες και ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας Οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας.

Εν τω μεταξύ, σε αποκλεισμούς επαρχιακών οδών του νομού Λάρισας, οι οποίοι συνδέονται με εναλλακτικές διαδρομές κίνησης, προχώρησαν και το απόγευμα της Πέμπτης οι αγρότες του νομού, δυσχεραίνοντας την κυκλοφορία των οχημάτων.

Από τις 17.00 έως τις 18.15, αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας απέκλεισαν τον κόμβο Πλατυκάμπου στην παλιά εθνική οδό Λάρισας-Βόλου και για το ίδιο χρονικό διάστημα άλλη ομάδα αγροτών απέκλεισε τη γέφυρα Δαμασίου στην παλιά εθνική οδό Λάρισας-Κοζάνης.
Επίσης, από τις 17.00, παραμένει κλειστή και η εθνική οδός Λάρισας-Κοζάνης στο ύψος τους Αργυροπουλίου. Οι αγρότες σφίγγουν κάθε μέρα και περισσότερο τον κλοιό αναμένοντας ανταπόκριση στα αιτήματα τους, με τα Τέμπη να εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά επ’ αόριστον.

Τους αποκλεισμούς δρόμων συνεχίζουν την ίδια ώρα οι αγρότες της Πελοποννήσου. 

Ειδικότερα, συνεχίζεται ο επ’ αόριστον αποκλεισμός τόσο της παλιάς όσο και της νέας εθνικής οδού Κορίνθου – Αθηνών στο ύψος των διοδίων του Ισθμού και η κυκλοφορία διεξάγεται από τον παραλιακό δρόμο μέσα από το χωριό Καλαμάκι.

Από τις 18.00 έως τις 23.00 οι αγρότες θα κλείσουν το δρόμο στα διόδια Νεστάνης, επί της εθνικής οδού Τρίπολης – Κορίνθου και η κυκλοφορία θα διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Τρίπολης – Άργους μέσω Αχλαδόκαμπου.

Επιπλέον οι αγρότες της Λακωνίας θα αποκλείσουν από τις 19.00 έως τις 20.00 την γέφυρα του Ευρώτα, επί της εθνικής οδού Σπάρτης – Τρίπολης.

Τροποποίηση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων

Την ίδια ώρα, η Αστυνομία ανακοίνωσε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Πιο αναλυτικά, τροποποιούνται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αφορούν όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους που κινούνται με κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων στην Επαρχιακή Οδό Λάρισας-Αγιάς.

Συγκεκριμένα, σήμερα από τις 17.00 και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, όλα τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους που κινούνται με κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, θα εκτρέπονται στον κόμβο Κορινού (χ/θ 445+500) και θα κινούνται μέσω της Ε.Ο. Κατερίνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης έως τον Α/Κ Γυρτώνης (χ/θ 390+700), όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ.

Όλα τα οχήματα που θα προέρχονται από Κατερίνη – Πλαταμώνα, θα κατευθύνονται προς Κατερίνη και θα ακολουθούν στη συνέχεια την παραπάνω διαδρομή. Όσα οχήματα εισέλθουν στην περιοχή ευθύνης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας θα αναστρέφονται από τον Α/Κ Αιγάνης και εν συνεχεία, επίσης μέσω Κατερίνης, θα εκτρέπονται κατάλληλα.

Σχετικά άρθρα