Απαγόρευση κυκλοφορίας: Tι ισχύει με το ωράριο

Το πλάνο της κυβέρνησης

Επί σειρά μηνών λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού επιβλήθηκε lockdown με απαγόρευση κυκλοφορίας από το βράδυ μέχρι το πρωί. Η σταδιακή άρση μέτρων που ήδη εφαρμόζεται μετά και το άνοιγμα της εστίασης προετοιμάζει το έδαφος για νέα χαλάρωση μέτρων, υπό την προϋπόθεση την αποκλιμάκωση του αριθμού των κρουσμάτων.

Πλέον, τα εμπορικά καταστήματα δέχονται πελάτες χωρίς ραντεβού, το ποσοστό τηλεργασίας μειώθηκε και πολλά από τα αυστηρά μέτρα περιορισμού αποτελούν παρελθόν. Ωστόσο, η απαγόρευση κυκλοφορίας συνεχίζει να ισχύει από τις 00:30 μέχρι τις 05:00. Είναι ένα από τα μέτρα που έχουν απομείνει ως κατάλοιπο από το πολύμηνο lockdown.

Επέκταση ωραρίου ή άρση απαγόρευσης κυκλοφορίας

Η κυβέρνηση έχει εισηγηθεί στην αρμόδια Επιτροπή την παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 00:30, όμως αν και εφόσον τελικά ανοίξει η συζήτηση, θα ισχύσει -πιθανότατα- μετά τις 15 Ιουνίου και μετά. Ήδη, μέχρι τις 00:30, λειτουργούν τα υπαίθρια θέατρα, τα θερινά σινεμά, τα μπαρ, ενώ οι συναυλίες διεξάγονται με μάσκες, αποστάσεις και απαραίτητη είναι η χρήση ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

 

Σχετικά άρθρα