Απαγορεύεται η ειρωνεία!

Άλλη μια αποφαση του Κιμ Γιονγκ Ουν

Η Βόρεια Κορέα απαγόρευσε στους πολίτες της να διατυπώνουν σαρκαστικά σχόλια σχετικά με τον Κιμ Γιονγκ Ουν ή το απολυταρχικό του καθεστώς στις καθημερινές τους συζητήσεις.

Ακόμα και η έμμεση κριτική της κυβέρνησης θα απαγορεύεται πλέον διά ροπάλου, μεταδιδουν τα ασιατικά ΜΜΕ.

Μέσω μιας σειράς μαζικών συγκεντρώσεων, οι πολίτες της χώρας δέχτηκαν επίσημη προειδοποίηση από εκπροσώπους του κράτους να προσέχουν τα λόγια τους και να σταματήσουν να κριτικάρουν, έστω και εμμέσως, τον ηγέτη τους.

Σε συνάντηση που διοργάνωσε ένας κυβερνητικός αξιωματούχος ώστε να ενημερώσει τους κατοίκους για το νέο νόμο, αναφέρθηκε σε «εχθρικές πράξεις» από εσωτερικά επαναστατικά στοιχεία, αποκάλυψε μια πηγή του ραδιοφωνικού σταθμού Free Asia’s Korean Service. Το βασικό νόημα της διάλεξης ήταν «κρατήστε το στόμα σας κλειστό», συμπληρώνει ο ανώνυμος Κορεάτης πολίτης.

Αξιωματούχοι ενημέρωσαν τον λαό πως ακόμα και η φράση «για όλα φταίει η Αμερική» μπορεί να θεωρηθεί σαρκαστική, αφού χρησιμοποιείται κατά κόρον από τον ηγέτη τους και φέρεται να έχει εξελιχθεί σε ένα είδος κοροϊδίας για το πρόσωπό του.

«Η συνήθεια των υψηλά ιστάμενων στελεχών της κυβέρνησης να κατηγορούν μια άσχετη χώρα για λάθη που είναι προφανώς δικά τους έχει οδηγήσει τους πολίτες στο να κοροϊδεύουν την κυβέρνηση», αναφέρει η πηγή του ραδιοφωνικού σταθμού, συμπληρώνοντας ότι υπάρχει και μια άλλη φράση, πιο… κυριολεκτική, που κυκλοφορεί στην χώρα αναφορικά με το πρόσωπο του Κιμ Γιονγκ Ουν και περιλαμβάνεται στην απαγόρευση.

Πρόκειται για τη φράση «ένας ανόητος που δεν μπορεί να δει τον έξω κόσμο» και αφορά στην εμμονή του Βορειοκορεάτη ηγέτη να απομονώνει τη χώρα του από οποιαδήποτε εξέλιξη συμβαίνει στον πλανήτη.

Σχετικά άρθρα