Απέδρασε η Βίκυ Σταμάτη!

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου

Φαίνεται πως η Βίκυ Σταμάτη δεν άντεξε τη νέα απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισής της καθώς όπως έγινε γνωστό η σύζυγος του πρώην υπουργού απέδρασε από το Δρομοκαΐτειο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν φρουρούμενη το τελευταίο διάστημα με ψυχολογικά προβλήματα. Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου είχε καταθέσει νέα αίτηση αποφυλάκισης ζητώντας να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους ώστε να μπορεί να είναι κοντά στον ανήλικο γιο της, ωστόσο και πάλι δεν τα κατάφερε.

Η απόδρασή της αποκαλύφθηκε περίπου στις 06:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν ο φρουρός μπήκε στο δωμάτιο και διαπίστωσε ότι η Βίκυ Σταμάτη δεν βρισκόταν εκεί.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο δικηγόρος της Φραγκίσκος Ραγκούσης.

Στο κρεβάτι χαμένη στις σκέψεις της και με το βλέμμα καρφωμένο στο ταβάνι

Όπως είπε o ίδιος είχε τηλεφωνική επικοινωνία το βράδυ της Τετάρτης με την κυρία Σταμάτη η οποία του είπε ότι «εγώ δεν θα πεθάνω στο Δρομοκαΐτειο εγκαταλελειμμένη και τρελή».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο η κυρία Σταμάτη απέδρασε από το μπαλκόνι του δωματίου της τα ξημερώματα της Πέμπτης όταν κατάφερε να διαφύγει της προσοχής των δύο φρουρών που βρίσκονταν έξω από το δωμάτιό της.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο πώς κατάφερε να περάσει τα κάγκελα που είχαν τοποθετηθεί στη μπαλκονόπορτά της.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η κυρία Σταμάτη φεύγοντας άφησε σημείωμα στο κρεβάτι της, το περιεχόμενο του οποίου μέχρι στιγμής είναι άγνωστο αλλά εικάζεται ότι αναφέρει τους λόγους της απόφασής της.

Κύκλοι του νοσοκομείου σημειώνουν πάντως ότι πρόκειται για νοσηλευτικό ίδρυμα και όχι για φυλακή ώστε να διαθέτει συστήματα υψίστης ασφαλείας.

Αυτή την ώρα, έρευνες γίνονται από την ΕΜΑΚ στην περιοχή γύρω από το ψυχιατρείο.

Κατάλαβαν ότι λείπει στις 06:30 – Τελευταία φορά την είδαν στη 01:30

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η Βίκυ Σταμάτη απέδρασε στο διάστημα μεταξύ 01:30 και 06:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης, οπότε και έγινε αντιληπτή η απουσία της από το ισόγειο δωμάτιό της στο ψυχιατρείο. Ερωτήματα ωστόσο προκύπτουν για το γεγονός ότι πέντε ώρες κανείς δεν έλεγξε αν είναι στο δωμάτιό της. Κύκλοι μάλιστα του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρουν πως «κάποιος δεν έκανε καλά τη δουλειά του». Σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια η κυρία Σταμάτη είχε ζητήσει η πόρτα της να διατηρείται κλειδωμένη καθόλη τη διάρκεια της νύχτας γιατί δεν μπορούσε τους υπόλοιπους ασθενείς. Οι φρουροί που τη φρουρούσαν είναι δύο και αφού κλειδώνουν την πόρτα πηγαίνουν λίγο πιο πέρα από το δωμάτιό της.

«Η Βίκυ Σταμάτη απέδρασε παραβιάζοντας το λουκέτο της μπαλκονόπορτάς της – Δεν αποκλείεται να είχε βοήθεια» είπε ο διοικητής του ψυχιατρείου

Από την πλευρά του, ο διοικητής του Δρομοκαΐτειου, κ. Παύλος Θεοδωράκης μιλώντας στο ραδιόφωνο επιβεβαίωσε όσα έχουν γίνει γνωστά ότι δηλαδή η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου απέδρασε όχι από την πόρτα του δωματίου της αλλά από την μπαλκονόπορτα, η οποία είχε λουκέτο. «Έξω από την πόρτα της υπήρχαν δύο φρουροί οπότε δεν μπορούσε να φύγει από εκεί. Έφυγε από την μπαλκονόπορτα παραβίαζοντας μάλλον το λουκέτο».

Σε ερώτηση αν η έγκλειστη στο Δρομοκαΐτειο κυρία Σταμάτη μπορεί να απέδρασε με εξωτερική βοήθεια, ο κ. Θεοδωράκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο.

Όπως είπε η απουσία της κυρίας Σταμάτη από το δωμάτιό της έγινε αντιληπτή γύρω στις 06:30 το πρωί της Πέμπτης ενώ προσδιόρισε την ώρα απόδρασής της μεταξύ 01:30 και 06:30.

«Απαιτείται διερεύνση όλης της έκτασης του ψυχιατρείου» συμπλήρωσε ο διοικητής του ψυχιατρείου ενώ σημείωσε πως είναι λογικοί οι φόβοι που εκφράζονται από την πλευρά των δικηγόρων της Βίκυς Σταμάτη.

Εξω από το κελί-δωμάτιο του Δρομοκαΐτειου σε στιγμές περισυλλογής

Σε τρεις βάρδιες σωφρονιστικοί υπάλληλοι φρουρούσαν τη Βίκυ Σταμάτη έκανε γνωστό απο την πλευρά του ο πρόεδρος του Δρομοκαΐτειου, Ισίδωρος Πρώιος, αναφερόμενος στην απόδρασή της από το νοσοκομείο, μιλώντας στο Mega. Τα κλειδιά τα κρατούν οι φρουροί, δήλωσε.

Ο πρόεδρος Δρομοκαΐτειου τόνισε ακόμη ότι η διοίκηση δεν φέρει ευθύνη γιατί η κυρία Σταμάτη ήταν υπό φρούρηση συνεχή, ενώ υπογράμμισε ότι η φρουρά πάντοτε ήταν απ’ έξω και πως ήταν μόνη και το δωμάτιο εφρουρείτο επί 24ωρου βάσεως απο φρουρά των φυλακών Κορυδαλλού σε τρεις βάρδιες.

Επισήμανε ότι το δωμάτιο ήταν στο ισόγειο, είχε μπαλκονόπορτα και η μπαλκονόπορτα είχε λουκέτο. Σύμφωνα με τα όσα γνώριζε ο ίδιος, το λουκέτο ήταν παραβιασμένο. Εκτίμησε ότι ίσως η απόδραση έγινε κατά τη διάρκεια της αλλαγής φρουράς και διευκρίνισε ότι το νοσοκομείο έχει θυρωρείο, αλλά έχει και διάφορα σημεία διαφυγής.

Σχετικά άρθρα