Απειλεί και πάλι ο Ερντογάν!

Ποιά η στάση της Ελλάδας

Συνεχίζει την τακτική των προκλήσεων η Τουρκία καθώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια εγκαινίων του νοσοκομείου του Γκιόζτεπε δήλωσε ότι «θα σκίσουμε και θα πετάξουμε τα σενάρια που κάνουν όσοι εκφράζουν ευθαρσώς την έχθρα τους απέναντι στη χώρα μας. Ως Τουρκία και ως τουρκικό έθνος είμαστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο και αποτέλεσμα».

Την ίδια ώρα που οι τουρκικές προκλήσεις βρίσκονται στο «κόκκινο» η Ελλάδα ακολουθεί τη δική της τακτική και με βάση την οποία θα μπει στο τραπέζι του διαλόγου μόνο όταν σταματήσουν οι προκλήσεις της Άγκυρας. Μάλιστα νωρίτερα το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον γ.γ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Ο ίδιος ο κ. Δένδιας από την πλευρά του τόνισε μέσω του Twitter ότι «συζητήσαμε για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης από πλευράς Τουρκίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Open TV, η ελληνική κυβέρνηση έχει στα χέρια της, τις προτάσεις του ΝΑΤΟ για να βρεθεί η χρυσή τομή και να προχωρήσει ο διάλογος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Το Σαββατοκύριακο αναμένεται να μελετηθούν από την ελληνική πλευρά και την Τρίτη, όταν θα υπάρξουν νέες συνομιλίες αξιωματούχων των δύο χωρών, θα δοθεί η ελληνική θετική ή αρνητική απάντηση. Πάντως, όπως μετέδωσε η διπλωματική συντάκτρια του Open TV Αλεξία Τασούλη σε μία πρώτη ανάγνωση των προτάσεων, οι ελληνικές θέσεις δεν ικανοποιούνται απόλυτα.

 

Στο μεταξύ πληροφορίες αναφέρουν ότι χθες Παρασκευή υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον Γενς Στόλτενμπεργκ και τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε στη σκιά της ανακοίνωσης έναρξης διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας εκ μέρους του Γενς Στόλτενμπεργκ.

Σχετικά άρθρα