Απειλεί την Ελλάδα ο Ερντογάν

Έβαλε στο τραπέζι και πάλι το μεταναστευτικό

Σφοδρή προσωπική επίθεση εξαπέλυσε απόψε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή τη νέα μεταναστευτική κρίση στα σύνορα Λευκορωσίας-Πολωνίας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας στην Άγκυρα κλήθηκε από δημοσιογράφο να σχολιάσει τη δήλωση Μητσοτάκη ότι η Τουρκία φέρει ευθύνη για τη νέα μεταναστευτική κρίση, αλλά και για την άσκηση στην Αλεξανδρούπολη με τη συμμετοχή των ΗΠΑ.

«Είναι πραγματικά αχαριστία να λένε ότι η προσφυγική κρίση πηγάζει ειδικά από την Τουρκία», τόνισε, επισημαίνοντας ότι η χώρα που τρυπάει βάρκες και στέλνει στο θάνατο πρόσφυγες και μετανάστες είναι η Ελλάδα κι όχι η Τουρκία.

«Αν ανοίγαμε τις πύλες, δεν ξέρω τι θα έκανε η Ελλάδα. Δεν ξέρω τι θα έκανε πραγματικά…», Η Ελλάδα είναι η χώρα που τρυπάει τις βάρκες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, που ανατρέπει τα σκάφη των μεταναστών, τα βυθίζει και καταδικάζει στο θάνατο τους ανθρώπους», είπε για να προσθέσει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν είναι ειλικρινής.

«Τι λένε αυτοί; Ο Μητσοτάκης και τα τσιράκια του περνούν τη μέρα τους με ψέματα, δεν συμπεριφέρονται με ειλικρίνεια και επειδή δεν λειτουργούν με ειλικρίνεια, δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη στην περιοχή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε στα χέρια μας στοιχεία και βίντεο που δείχνουν πώς θάβουν τους μετανάστες –παράτυπους και μη- στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Τον κόσμο μπορεί να τον εξαπατάτε, αλλά την Τουρκία δεν μπορείτε», σημείωσε.

«Η Ελλάδα ολόκληρη έχει γίνει μία αμερικανική βάση»
Αναφορικά με την Αλεξανδρούπολη, ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την έντονη ενόχλησή του για το γεγονός ότι οι ΗΠΑ υποστηρίζουν διπλωματικά και στρατιωτικά την Αθήνα.

Σχετικά άρθρα