Απέλαση φοιτητή λόγω σχολίων στο Facebook

Στις ΗΠΑ

Στην απέλαση ενός Παλαιστίνιου από την χώρα, λόγω σχολίων που ανάρτησε στο Facebook προχώρησαν οι ΗΠΑ.

O 17χρονος Ismail Ajjawi, οι γονείς του οποίου είναι πολιτικοί πρόσφυγες στον Λίβανο έγινε δεκτός με υποτροφία πριν από κάποιους μήνες στο Χάρβαρντ. Ένα όνειρο ζωής για τον νεαρό πρόσφυγα γινόταν πραγματικότητα.

Η ζωή όμως, ή για την ακρίβεια η κυβέρνηση Τραμπ είχε διαφορετική γνώμη. Ο 17χρονος στον έλεγχο στον οποίο κλήθηκε να υποβληθεί φτάνοντας στις ΗΠΑ κατηγορήθηκε από υπάλληλο των συνοριακών ελέγχων στο αεροδρόμιο της Βοστόνης πως είναι ακραία πολιτικοποιημένος και δεν είναι δυνατό να εισέλθει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο 17χρονος ισχυρίζεται πως ο υπάλληλος ο οποίος τον ανέκρινε επί οχτώ (8) ώρες στο αεροδρόμιο του ζήτησε να ξεκλειδώσει τον υπολογιστή, το κινητό του τηλέφωνο αλλά και το προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όπως ισχυρίζεται ο 17 ετών φοιτητής ο συνοριακός φύλακας του είπε πως τα σχόλια που κάνουν φίλοι του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πολιτικά και αυτό δεν είναι σωστό. Ο νεαρός, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, τόνισε πως ο ίδιος δεν ασχολείται με την πολιτική και δεν έχει ευθύνη για τα όσα οι άλλοι δημοσιεύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο συνοριακός υπάλληλος αποφάσισε να ακυρώσει την φοιτητική βίζα του 17χρονου Ismail Ajjawi και να διατάξει την άμεση επιστροφή του στον Λίβανο. Το θέμα έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, για ακόμη μία φορά, στις ΗΠΑ αναφορικά με την μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης Τραμπ. Σε ανακοίνωσή του το Χάρβαρντ τονίζει πως το ζήτημα είναι πραγματικά ατυχές και πως η διοίκηση του Πανεπιστημίου βρίσκεται σε συζητήσεις τόσο με τις τοπικές αρχές όσο και με τον φοιτητή προκειμένου άμεσα να λυθεί το θέμα.

Σχετικά άρθρα