Απεβίωσε στα 77 του ο ιδρυτής του Fox News

Hταν πρώην σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου

Μπορεί πέρυσι να παραιτήθηκε από το Fox News του Rupert Murdoch κακήν κακώς εν μέσω κατηγοριών για σεξουαλική παρενόχληση, ο Roger Ailes όμως, που έφυγε χθες από τη ζωή στα 77 του χρόνια, άφησε ένα ανεξίτηλο σημάδι στα τηλεοπτικά δρώμενα των ΗΠΑ.

Υπήρξε κατά κοινή ομολογία ο άνθρωπος που έκανε το FNC , το καλωδιακό ειδησεογραφικό δίκτυο με τη μεγαλύτερη θεαματικότητα στην τεράστια αγορά των ΗΠΑ.

Ο Roger Ailes ήταν πρώην σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου και ξεκίνησε το Fox News Channel προκειμένου να προωθήσει την ατζέντα των Ρεπουμπλικάνων.

Όπως ανακοίνωσε η σύζυγός του, Elizabeth, ο Ailes πέθανε την Πέμπτη λόγω επιπλοκών από υποδόριο αιμάτωμα που υπέστη στο κεφάλι μετά από πέσιμο. Στον θάνατό του συνέτεινε και το γεγονός ότι έπασχε από αιμοφιλία. Το ατύχημα συνέβη στο σπίτι του στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα στις 10 Μαΐου.

Ο Ailes άνοιξε το Fox News το 1996 υπό την αιγίδα του μεγιστάνα των μέσων μαζικής ενημέρωσης Rupert Murdoch ως εναλλακτική λύση στη βιομηχανία ειδήσεων που ήταν υπό την κυριαρχία των φιλελευθέρων.

Όπως ανακοίνωσε ο Murdoch επρόκειτο για μια λαμπρή προσωπικότητα που άλλαξε το μιντιακό τοπίο των ΗΠΑ την τελευταία 30ετία.

Σχετικά άρθρα

Διαρροή τοξικών υλικών της Ελληνικός Χρυσός στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης!

Σε διακομιστή επικίνδυνων τοξικών της Ελληνικός Χρυσός έχει μετατραπεί το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ενώ καμία αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας δεν φαίνεται να κάνει σχετικό έλεγχο όσον αφορά τα επικίνδυνα υλικά που μεταφέρονται μέσα από την Θεσσαλονίκη και φορτοεκφορτώνονται εκεί. Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου ο καπετάνιος του πλοίου paris.gr της ΜSC που μεταφέρει συμπυκνώματα μετάλλων της […]

Στημένα και τηλέφωνο για βόμβα!

Διακόπηκε η δίκη για τα στημένα λόγω τηλεφωνήματος για βόμβα. Η δίκη ξεκίνησε με τον Αλέξη Κούγια να ζητάει να καταθέσει ως μάρτυρας άλλη ημέρα, πιθανότατα την Τρίτη, λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων που έχει. Ο δικηγόρος του Μάκη Ψωμιάδη, Γιάννης Ηρειώτης έκανε ένσταση τονίζοντας πως ο πελάτης του εκδόθηκε από τα Σκόπια για κακουργήματα και δεν […]