Απειλούν τον 5χρονο με τη φανέλα του Μέσι

Αναγκάστηκε να μετακομίσει μαζί με την οικογένεια του

Σε κόλαση έχει μετατραπεί η ζωή για την οικογένεια του 5χρονου αγοριού από το Αφγανιστάν, που έγινε viral με τις φωτογραφίες του να φορά μια πλαστική αυτοσχέδια φανέλα με το νούμερο του ποδοσφαιριστή Μέσι επάνω. Η ιστορία του μικρού έφτασε όπως ήταν φυσικό και μέχρι τα αυτιά του διάσημου ποδοσφαιριστή που μέσω της UNICEF του έστειλε τελικά μια αυθεντική φανέλα με την υπογραφή του πάνω, χαρίζοντάς του ανείπωτη ευτυχία που δυστυχώς εν καιρώ μετατράπηκε σε δυστυχία καθώς από τότε που έγινε αυτό ο ίδιος και η οικογένειά του ζουν έναν εφιάλτη.

Όπως μεταδίδει ο Guardian, από τότε που πήραν την φανέλα στα χέρια τους δέχονται συνεχώς τηλεφωνικές απειλές με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν και να μετακομίσουν στο γειτονικό Πακιστάν, με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής.

Ο Mohammad Arif Ahmadi, πατέρας του παιδιού, λέει πως όλα ξεκίνησαν από τότε που ο γιος του έγινε πρωτοσέλιδο σε ολόκληρο τον κόσμο. “Η ζωή μας έγινε μια δυστυχία” μαρτυρά ο Ahmadi, που σημειώνει πως η οικογένειά του δεν ήθελε να φύγει από το Αφγανιστάν αλλά οι απειλές γίνονταν ολοένα και πιο σοβαρές. Ο ίδιος φοβήθηκε μάλιστα πως ο γιος του Murtaza θα έπεφτε θύμα απαγωγής, μετά την τεράστια δημοσιότητα που έλαβε.

Στην αρχή η οικογένεια ταξίδεψε μέχρι της πρωτεύουσα το Πακιστάν, το Ισλαμαμπάντ, αλλά δεν μπόρεσαν να μείνουν εκεί εξαιτίας τους υψηλού κόστους ζωής, οπότε εγκαταστάθηκαν στην Quetta. “Πούλησα όλη μου την περιουσία και έφερα την οικογένειά μου στο Πακιστάν για να σώσω τη ζωή του γιου μου όπως και της υπόλοιπής οικογένειάς μου” λέει ο Ahmadi.

Όσο για την συνάντηση ανάμεσα στον 5χρονο και το είδωλό του, αυτή ακόμη εκκρεμεί καθώς καμία πρόταση δεν ήταν βιώσιμη- ούτε το να έρθει ο Μέσι στο Αφγανιστάν, ούτε το να πάει ο μικρός Murtaza στην Ισπανία, ούτε το να συναντηθούν σε μια τρίτη χώρα. “Ο Murtaza ελπίζει ακόμα πως μια μέρα θα μπορέσει να γνωρίσει τον ήρωά του τον Μέσι” λέει ο πατέρας του.

Σχετικά άρθρα