Απίστευτες αποκαλύψεις για τον ψευτογιατρό

Ήθελε να αγοράσει την Ολυμπιακή – Δήλωνε γιατρός του Χριστόδουλου

Mορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις γύρω από τη δράση που φέρεται να είχε ο 47χρονος ψευτογιατρός, «Νίκος Κόντος». Συγκεκριμένα, ο 47χρονος το 2002, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος ελληνοαμερικανικού fund που ενδιαφερόταν για την αγορά της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Ο 29χρονος, τότε άνδρας, μαζί με τέσσερις Ελληνοαμερικανούς, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, είχαν πάει στο υπουργείο Μεταφορών και με πλαστές σφραγίδες και επιταγές, φέρονται να έπεισαν τον τότε υπουργό ότι ανήκει ο «Νίκος Κόντος» σε όμιλο με 100 Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο ψευτογιατρός είπε πως οι επιχειρηματίες ήθελαν να επενδύσουν στη χώρα μας λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Μάλιστα, για να πείσει τον τότε υπουργό Μεταφορών ανέφερε πως τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του είχαν τη στήριξη της Αρχιεπισκοπής της Αμερικής αλλά και συστατικές επιστολές από μεγάλες εταιρείες των ΗΠΑ. Πηγές του υπουργείου, μιλώντας στον ΑΝΤ1, έκαναν σαφές ότι δεν έκλεισε η συμφωνία, καθώς ο «Νίκος Κόντος» ποτέ δεν παρουσίασε τα απαραίτητα στοιχεία που απαιτούνταν για την ολοκλήρωση της αγοράς.

Ο 47χρονος με τα «χίλια» πρόσωπα δεν δίστασε να εμφανιστεί ακόμα και ως γιατρός του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Σύμφωνα με καταγγελία γιου ενός 67χρονου πρώην ασθενή του, – ο οποίος πέθανε – στο Mega ο «Νίκος Κόντος» είχε εμφανιστεί ως διακεκριμένος ογκολόγος και ομοιοπαθητικός. Μάλιστα δεν είχε διστάσει να «βαφτίσει» τον καρκίνο, σταφυλόκοκκο.

«Μας πρότεινε μια θεραπεία με αποστάγματα με βότανα που μάζευε από το Άγιο Όρος μας έλεγε, διατροφή, κάτι τσάγια. Έφερε κάτι σκευάσματα, 7-8 σκευάσματα. Εξήγησε στη μάνα μου πώς θα τα παίρνει ο πατέρας μου. Έφερε κάτι συνταγές για σούπες και χυμούς από καρότα, γενικά χυμούς από βιολογικά προϊόντα. Ο πατέρας μου παραπονιόταν, πείναγε, γιατί δεν έτρωγε, η δίαιτα ήταν εξαντλητική» ανέφερε ο γιος του 67χρονου.

Στη συνέχεια κατάφερε να τον πείσει να μην κάνει χημειοθεραπεία και του συνέστησε αυστηρή δίαιτα. «Στο πρώτο ραντεβού μας είπε το πόσο κοστίζει. Μας είπε ότι μπορεί να χρειαστούμε από 1 έως 5 δόσεις. Στην αρχή μας είχε ζητήσει 11-12 χιλιάρικα. Δεν μπήκαμε στη διαδικασία να ταλαντευτούμε. Τα δώσαμε με τη μία. Σου λέω ο πατέρας μου πέθαινε, δηλαδή δεν είχε επαφή με το περιβάλλον και αυτός μου ζήταγε λεφτά για να αλλάξουμε την θεραπεία, να πάμε σε ένα πιο δραστικό μέτρο. Η οποία ήταν πιο ακριβή ας πούμε στο τέλος», είπε ο γιος του θύματος.

«Το βασικό πρόβλημα ήταν ο πυρετός, γιατί ο πατέρας μου είχε 38 με 40 πυρετό κάθε μέρα, και μας είχε πει ο Κόντος ότι με τα αποστάγματα θα αρχίζει σταδιακά να πέφτει. Δεν έπεφτε. Δηλαδή σκέψου έφτανε σε ένα σημείο η μητέρα μου να τον βάζει μέσα σε μπανιέρα σε παγάκια για να πέσει λίγο η θερμοκρασία του. Σύμφωνα με τον γιατρό ο πυρετός δεν ήταν από τον καρκίνο, ήταν από άλλο νόσημα. Συγκεκριμένα σταφυλόκοκκο μας είχε πει ότι έχει κολλήσει και μπήκαμε στο νοσοκομείο για να δούμε τι τύπου σταφυλόκοκκου είναι» συνέχισε.

Από την άλλη πλευρά στο Mega μίλησε και ένας φίλος του άτυχου 67χρονου.«Το 2015 έγινε αυτό. Έδινε 70-30% πιθανότητες υπέρ του, ότι θα γίνει καλά. Η οικογένεια τον γνώρισε μέσω ενός κοινού γνωστού που γνωρίζω και εγώ, και του ζήτησα να με πάει και εμένα στον συγκεκριμένο γιατρό και με πήγε σε μια ιδιωτική κλινική», ανέφερε ο κ. Κώστας.

«Είπα του μεσάζοντα επειδή τον ήξερα να με πάει και εμένα γιατί είχα ένα πρόβλημα που κάνω θεραπεία. Με περίμενε ο μεσάζοντας κάτω από την κλινική να με ανεβάσει αυτός επάνω. Πήγαμε στον τελευταίο όροφο, σε ένα γραφείο. Βγήκε μια μητέρα με ένα παιδάκι σε ένα καροτσάκι, ανάπηρο. Στο γραφείο ήταν μόνο ένα γραφείο και η καρέκλα. Στην κλινική μέσα», συνέχισε αναφερόμενος στην προσωπική του γνωριμία με τον 47χρονο.

«Εκεί που πονηρεύτηκα ήταν ότι είδα το ανάπηρο παιδί και τον άκουσα να λέει ότι θα το κάνει να “πετάει”. Ήξερα ότι αυτός είναι για καρκίνους, μετά βλέπω ανάπηρο, λέω τι είναι αυτός; Μετά έδωσα τις εξετάσεις μου να τις δει, χωρίς να του πω κάτι. Τις κοιτούσε, μου λέει “δεν έχεις τίποτα, μια αφυδάτωση είναι, πίνε νερό και έλα να τα ξαναπούμε”. Είπα το περιστατικό σε μια φίλη μου και έτυχε να γνωρίζει τον διευθυντής της κλινικής. Τον πήραμε τηλέφωνο σε ανοιχτή ακρόαση και όταν τον ρώτησε η φίλη μου αν έχει κάποιο “Νίκο Κόντο” στην κλινική το πρώτο που απάντησε ο διευθυντής ήταν “Ωχ, τι έκανε πάλι;” Και της είπε “θα στα πω από κοντά”», κατέληξε.

Σχετικά άρθρα