Απίστευτη αποκάλυψη για την Apple

Η εταιρεία κορόιδεψε τους πελάτες της

Στα πλαίσια της δικαστικής διαμάχης της Apple σχετικά με το λύγισμα των iPhone 6 και 6 Plus αλλά και το πρόβλημα με την οθόνη αφής, η εταιρεία ήταν υποχρεωμένη να παρέχει έγγραφα από τις δοκιμές που έκανε, αποδεικνύοντας πως γνώριζε τα προβλήματα από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας των iPhone.

Δεν είναι και ό,τι καλύτερο για μια εταιρεία να γνωρίζει πως οι συσκευές που θα κυκλοφορήσει θα εμφανίσουν προβλήματα τα οποία έχει εντοπίσει η ίδια, και προσφέροντας στους καταναλωτές συσκευές που σε βάθος χρόνου θα εμφάνιζαν προβλήματα.

Πιο συγκεκριμένα, η Apple γνώριζε πως το iPhone 6 είχε 3.3 φορές περισσότερες πιθανότητες ενώ το iPhone 6 Plus είχε 7.2 φορές περισσότερες πιθανότητες να λυγίσει σε σύγκριση με το iPhone 5s, και ήταν κάτι που η εταιρεία το γνώριζε πριν ακόμα κυκλοφορήσει τα iPhone στην αγορά. Αυτό που είχε δηλώσει τότε η Apple ήταν απλά πως οι δύο συσκευές είχαν ελεγθεί διεξοδικά σε θέματα αντοχής και άσκησης δύναμης επάνω τους, με το πρόβλημα να εμφανίζεται μόνο σε ένα μικρό αριθμό συσκευών.

Επίσης, όσον αφορά το πρόβλημα με την οθόνη αφής, οι ρίζες του βρίσκονται στο ότι το “σασί” των iPhone 6 και iPhone 6 Plus δεν ήταν ανθεκτικό όσο θα έπρεπε, και για αυτό το λόγο οι συσκευές λυγίζανε. Το πρόβλημα με την οθόνη αφής εκδηλωνόταν όταν το chip που ανιχνεύει την αφή “ξεκόλλαγε” από την πλακέτα της συσκευής όταν λύγιζε η συσκευή, τη στιγμή που η Apple ανέφερε πως το πρόβλημα προερχόταν από τις πολλαπλές πτώσεις της συσκευής.

Η Apple δεν έκανε κάποια ενέργεια για να αλλάξει αυτό το κατασκευαστικό πρόβλημα παρά μόνο όταν το πρόβλημα άρχισε να γίνεται πιο έντονο και οι αναφορές από τους χρήστες ακόμα πιο πολλές. Το πρόβλημα είχε να κάνει με το “υγρό” (underfill) το οποίο στην ουσία κάνει τα κυκλώματα πιο σταθερά και σε περίπτωση που εκδηλώνεται πίεση, το “underfill” δεν τους επιτρέπει να αποκολληθούν. Η Apple δε χρησιμοποίησε το υλικό αυτό στα iPhone 6 και 6 Plus με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν να είναι αυτά που γνωρίζουμε.

Έτσι, η Apple ζήτησε από τους χρήστες που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αυτό, να επιστρέψουν τις συσκευές τους και να τους δοθούν νέες συσκευές προς 149 δολάρια εαν η συσκευή βρισκόταν εντός εγγύησης και 329 δολάρια εαν ήταν εκτός.

Σχετικά άρθρα