Απίστευτη επίθεση Μειμαράκη σε Μητσοτάκη

“Να μην μιλάει ο γιος πρώην πρωθυπουργού”

Σκληρή ήταν η αντεπίθεση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με αιχμηρές απαντήσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη, μέσω του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη. Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως «δεν είναι δυνατό να με κατηγορεί γιος πρώην πρωθυπουργού για βαρωνίες». Άφησε αιχμές κατά του συνυποψηφίου του για την προεδρία λέγοντας πως ο ίδιος δεν ήταν στην προηγούμενη ηγετική ομάδα του κόμματος που κυβέρνησε, ενώ επεσήμανε πως «δεν είναι μεταρρύθμιση οι απολύσεις στο δημόσιο και οι απολύσεις των καθαριστριών».

«Εγώ είμαι ο κ. Μεϊμαράκης, δεν είμαι ο κ. Καραμανλής. Και ο Κυριάκος είναι ο Κυριάκος και είναι γιος του πρώην πρωθυπουργού. Είναι δυνατό να λέει ο Μητσοτάκης ότι εγώ αναβιώνω την τεχνητή διαμάχη “Καραμανλής ή Μητσοτάκης“; Εγώ όταν ο πατέρας του ήταν πρόεδρος του κόμματος, συνεργάστηκα πολύ μαζί του. Έγινα βουλευτής του, υφυπουργός του, υπηρέτησα τις αρχές του κόμματος ως στρατιώτης» επεσήμανε χαρακτηριστικά και συνέχισε:

Επανερχόμενος στο θέμα, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Μεϊμαράκης επεσήμανε πως «το επίπεδο του δημοσίου λόγου θα το καθορίζει ο κ. Μητσοτάκης. Εγώ θα απαντώ σε όσα πιστεύω ότι με θίγουν. Δεν μπορεί να μιλάει για βαρωνίες ο γιος του πρώην πρωθυπουργού, με όλο τον σεβασμό στον επίτιμο πρόεδρο. Και εάν δεν ήταν υποψήφιος οΚυριάκος, εμένα θα ψήφιζε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης».

Ταυτόχρονα άφησε αιχμές για τα πεπραγμένα του κ. Μητσοτάκη ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Απαντώντας στο δίλημμα «παλιό» – «νέο» που βάζει ο κ. Μητσοτάκης,  ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε:

Απαντώντας ο κ. Μεϊμαράκης στην κατηγορία ότι δεν θέλει να αλλάξει τίποτα στο κόμμα, επεσήμανε πως «εγώ από το 2009 και έπειτα δεν ανακατεύτηκα με τα κομματικά. Ο κ. Μητσοτάκης που ήταν υπουργός και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος μας λέει ότι το κόμμα δεν του αρέσει».

Άφησε επίσης αιχμές για τα όσα υποστήριξε ο συνυποψήφιός του, σχετικά με την αποχή του στη χθεσινή ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης. «Ενοχλήθηκα χτες, γιατί ενώ γνώριζε τη θέση μου για το Σύμφωνο Συμβίωσης και ότι είχα κάποια προσωπικά προβλήματα και για αυτό ήμουν απών, είπε ότι “θα ήθελε να ακούσει την άποψή μου για το θέμα”» ανέφερε και πρόσθεσε:

Ταυτόχρονα επεσήμανε πως ο κ. Μητσοτάκης «δεν εκφράζει τις κοινωνικές ομάδες όπως θα έπρεπε να τις εκφράζει. Δεν εκφράζει το άνοιγμα προς τις κοινωνικές ομάδες που πρέπει η Νέα Δημοκρατία να κάνει».

Απάντησε αρνητικά στην πρόταση για ντιμπέιτ. «Αν συνεχίσει να με προσβάλει έτσι ο κ. Μητσοτάκης, δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε ντιμπέιτ. Δεν θέλω να πάω να κερδίσω την ηγεσία ενός κόμματος που το έχουμε ξεφτιλίσει. Δεν μπορούμε να έχουμε ξανά στη ΝΔ “-ικός”, γιατί σημαίνει πως δεν είμαστε το όλον» υποστήριξε.

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των εκλογών επεσήμανε πως «θα ανταποκριθώ στην τιμή που μου έκαναν οι ψηφοφόροι». Υπογράμμισε ότι προσήλθαν περισσότεροι από 400.000, αλλά όπως είπε «  δεν είχαμε την ανάλογη τεχνική υποδομή ώστε να ψηφίσουν όλοι».

«Επειδή δεν ξέραμε το εκλογικό σώμα που θα προσέλθει, στήθηκαν αυθαιρέτως κάλπες. Όσοι ευαγγελίζονται το νέο και την τεχνολογία, ήταν αυτοί που ψήφισαν και να μεταδοθούν τα αποτελέσματα με φαξ. Είναι αλαζονικό αυτό που λένε κάποιοι ότι αυτοί ήταν που έφεραν τόσο κόσμο στην κάλπη» υποστήριξε.

Τόνισε εξάλλου πως το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου είναι ανοιχτό. «Δεν θεωρώ τον εαυτό μου, ούτε φαβορί, ούτε αουτσάιντερ. Δεν ξεκινάμε πλέον από το μηδέν. Ξέρουμε το εκλογικό σώμα, και θέλω να πω ότι το αποτέλεσμα αυτό δεν αλλάζει εύκολα αλλά δεν λέω ότι δεν μπορεί να αναστραφεί».

Σχετικά άρθρα