Απίστευτη καταγγελία: ΜΑΤ απέκλεισαν την πρόσβαση στο «Άγιος Σάββας»!

Και πέταξαν κρότου – λάμψης

Από το πρωί της Δευτέρας, η περιοχή γύρω από τα προσφυγικά στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας έχει αποκλειστεί από την ελληνική αστυνομία, η οποία πραγματοποίησε επιχείρηση με δεκάδες προσαγωγές.

Ο αποκλεισμός της περιοχής είχε σαν αποτέλεσμα οι ασθενείς, καθώς και εργαζόμενοι και οι συνοδοί του αντικαρκινικού νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», να δυσκολεύονται κατά την είσοδο ή έξοδό τους από τον χώρο.

Όπως καταγγέλλει με ανάρτησή της στο Facebook η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου, Κατερίνα Πατρικίου, από το πρωί της Δευτέρας έχουν αποκλειστεί οι δρόμοι γύρω από αυτό και η ελληνική αστυνομία απαγορεύει τη διέλευση των οχημάτων σε όλους.

 

Η ίδια στην ανάρτησή της τονίζει ότι καρκινοπαθείς που προσέρχονται για να λάβουν την προγραμματισμένη θεραπεία τους αναγκάζονται να περπατήσουν μεγάλες αποστάσεις ενώ τα ΜΑΤ δημιουργούν πανικό στους ασθενείς των εξωτερικών ιατρείων.

Η Κατερίνα Πατρικίου καταγγέλλει επιπλέον, ότι, ανάμεσα στον «Άγιο Σάββα» και το νοσοκομείο «Ελπίς», στην περιοχή, δηλαδή, που βρίσκονται τα προσφυγικά, η αστυνομία δεν δίστασε να ρίξει χειροβομβίδες κρότου – λάμψης ενώ, κάποια στιγμή, ενημέρωσε τα νοσοκομεία να κλείσουν τα παράθυρα ώστε να προχωρήσεις σε ρίψη χημικών.

«Δεν σέβονται τίποτα. Ούτε τα νοσοκομεία, ούτε τους ασθενείς, ούτε τον κόσμο (μαζί και δεκάδες παιδιά) που μένει στα Προσφυγικά. Η μπίζνα είναι μεγάλη, τα Προσφυγικά φιλέτο και θέλουν να επιβάλουν την διπλή ανάπλαση!», καταλήγει η Κατερίνα Πατρικίου.

Η ανάρτηση της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του «Αγίου Σάββα»

Όλη μέρα σήμερα ο κόσμος των προσφυγικών, οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς του νοσοκομείου Άγιος Σάββας βιώσαμε μια απαράδεκτη κατάσταση. Από το πρωί το νοσοκομείο αποκλεισμένο χωρίς να υπάρχει συμβάν, η αστυνομία απαγόρευε τα αυτοκίνητα και είχε αποκλείσει όλους τους δρόμους.

Ασθενείς προσέρχονταν ακόμα και για θεραπείες περπατώντας αποστάσεις. Αρκετές φορές οι ασθενείς στα εξωτερικά ιατρεία μπήκαν άρον-άρον μέσα γιατί τα ΜΑΤ δημιουργούσαν πανικό. Ανάμεσα στον Άγιο Σάββα και το Ελπίς έπεσαν κρότου-λάμψης και μάλιστα κάποια στιγμή ενημέρωσαν να κλείσουν παράθυρα και πόρτες γιατί θα πέσουν χημικά!

 

Το σωματείο μας έκανε παρέμβαση στην Διοίκηση να μην επιτρέψει κάτι τέτοιο. Προφανώς και δεν σέβονται τίποτα. Ούτε τα νοσοκομεία, ούτε τους ασθενείς, ούτε τον κόσμο (μαζί και δεκάδες παιδιά) που μένει στα Προσφυγικά. Η μπίζνα είναι μεγάλη, τα Προσφυγικά φιλέτο και θέλουν να επιβάλουν την διπλή ανάπλαση! Ο κόσμος της αλληλεγγύης χθες στου Ζωγράφου έδειξε τον δρόμο. Όση καταστολή κι αν προτάξουν όλοι μαζί θα τους σταματήσουμε!!

πηγή: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα