Απίστευτη ψαριά στη Βόλβη (pic)

Δεν πίστευαν στα μάτια τους

Μια μεγάλη έκπληξη περίμενε τους ψαράδες της λίμνης Βόλβη στη Θεσσαλονίκη, καθώς δύο συνάδελφοι τους, μάζεψαν από τα δίχτυα τους ένα ψάρι – γίγας, βάρους 65 κιλών.

Οι επαγγελματίες ψαράδες, Δημήτρης και Παντελής Κουτσάκης, καθώς μάζευαν τα δίχτυα τους, κατάλαβαν ότι η ψαριά του ήταν ασυνήθιστα βαριά. Ύστερα από μεγάλη προσπάθεια, έβγαλαν από τα νερά το πελώριο ψάρι, το οποίο ανήκει στην ποικιλία ασημοκυπρίνος Hypophthalmichthys molitrix.

Το τεράστιο ψάρι αλιεύτηκε με το επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος εσωτερικών υδάτων ΑΜΑΣ Ε- 1941 στη λίμνη Βόλβη, στην περιοχή Ξηρός Λάκκος, απέναντι από τις εκβολές του ρέματος της Απολλωνίας. Είχε βάρος 65 κιλά, ενώ το μήκος του ήταν 1,44 μ. «Είναι κάτι μοναδικό για τα δεδομένα της περιοχής» αναφέρει στο lagadas.net ψαράς από την περιοχή, ενώ κατά το παρελθόν άλλος αλιέας έβγαλε από τα νερά της Βόλβης ένα ψάρι 50 κιλών, το οποίο ανήκει στην σπάνια ποικιλία silver και επιστημονικά θεωρείται εξαφανισμένο.

FISH

Η λίμνη Βόλβη έχει μετατραπεί σ’ έναν ξεχωριστό υδροβιότοπο, όπου διαβιούν, μεταξύ άλλων, σπάνιας ποικιλίας ψάρια και μοναδικά πουλιά. Ακόμη, στις όχθες της βόσκουν και νεροβούβαλα, ένα προστατευόμενο είδος, ξακουστό για το κρέας και το γάλα του.

πηγή: thestival.gr

Σχετικά άρθρα