Απίστευτο: Οι Κινέζοι έστειλαν ελαττωματικές μάσκες στην Ολλανδία!

Η Ολλανδία απέσυρε περίπου τις 600.000 από το 1,3 εκατομμύριο

Η Ολλανδία απέσυρε περίπου 600.000 από το 1,3 εκατομμύριο μάσκες που έστειλε ως υγειονομική βοήθεια η Κίνα, αφού έκρινε ότι δεν προστάτευαν από τον κορονοϊό!

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Η Ολλανδία απέσυρε εσπευσμένα πάνω 600,000 μάσκες που είχαν έρθει στην χώρα ως υγειονομική βοήθεια από την Κίνα, αφού αυτές κρίθηκαν ως ελαττωματικές.

Το Υπουργείο Υγείας της χώρας αναγκάστηκε να αποσύρει σχεδόν τις μισές από το 1,3 εκατομμύριο μάσκες που ήρθαν ως βοήθεια από την Κίνα και προορίζονταν για τα νοσοκομεία της χώρας, αφού μετά από τους σχετικούς ελέγχους κρίθηκε ότι δεν πληρούσαν τα απαιτούμενα κριτήρια προστασίας.

Κάποιες από αυτές δεν μπορούσαν να προσαρμοστούν στο πρόσωπο, σε κάποιες άλλες οι μεμβράνες ήταν αρκετά χαλαρές, ενώ σε κάποιες άλλες τα φίλτρα δεν προστάτευαν επαρκώς από την διάδοση του ιού!

Οι μάσκες χορηγήθηκαν απευθείας στα ολλανδικά νοσοκομεία χωρίς να ελεγχθούν νωρίτερα και αποσύρθηκαν άμεσα, μετά από διαμαρτυρίες και καταγγελίες του ιατρικού προσωπικού, ενώ δεν είναι ακόμα γνωστό αν χρησιμοποιήθηκαν από ασθενείς ή γιατρούς που ενδεχομένως να εκτέθηκαν λόγω αυτών στον κορονοϊό

Σχετικά άρθρα